Ahmet Davutoğlu Erciş'te halkla buluştu: Serok Ahmet'in selamı var deyin

Ahmet Davutoğlu Erciş'te halkla buluştu: Serok Ahmet'in selamı var deyin

Van'ın Erciş ilçesinde esnafı ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Tekrar huzurunuzdayız. Karamsarlığa kapılmayın. Sizin desteğinize, sizin dualarınıza ihtiyacımız var. Ailenize 'Serok Ahmet'in selamı var' deyin" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Van'ın Erciş ilçesine geldi. Davutoğlu, ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti, sohbet edip, sorunlarını dinledi.

ahmet-davutoglu-ercis-haber.jpg

Merkez Kara Yusuf Camisi’nde Cuma namazını kılan Davutoğlu, namaz sonrası Ercişlilerin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. Ortalık birden adeta miting alanına dönerken, Davutoğlu toplanan çok sayıda vatandaşa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

ercis-miting.jpg

Otobüs üzerinde, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, "Çiftimiz dertli, esnafımız dertli. Emeklimiz geçinemediğini söylüyor. İşte biz Erciş'in Van'ı bütün bölgenin dertlerine çözüm olmaya geliyoruz bu toprakları bereketlendirmeye geliyoruz. Biraz önce bir esnaf kardeşimiz hiç siftah yapmadan dükkanı kapattığını söyledi. Bu Erciş'e 3. gelişim ama bir daha Erciş'e geldiğimde yeni bir Türkiye'nin ufkunu çizeceğiz.

Bugün bazı kardeşlerimiz neden AK Parti'den ayrıldığımızı sordu. Biz onlara yolsuzluk yapmayın dedik, biz onlara hakkın ve Allah'ın yolundan ayrılmayın dedik. Erciş'in evlatlarını kendi evlatlarınızdan ayırmayın dedik.

Hiçbir şekilde beytül mala, yetim haklarına el uzatmayın dedik, siyasi ahlak dedik ama onlar Erciş'in halkını düşüneceğine üç beş müteahhidi zengin etmeyi seçti. Biz de alana indik bugün Erciş ve Muradiye'de olacağız yarın Gevaş, Çaldıran, Gürpınar ve Edremit'e gideceğiz Van'da adım atmadık yer bırakmayacağız. Şunu unutmayın bir yüzükle yola çıkanlar sizi unuttu. O unutanlara karşı sizin hakkınızı savunmaya geliyoruz, bize baskı yapabilirler, bizim üzerimize gelebilirler ama ne derlerse desinler bizim yüreğimiz Ercişli kardeşlerimizin yüreğiyle birlikte atıyor.

Size asıl içimi yakan olayı söyleyeyim dün bir kardeşimiz 'iki diplomam var' dedi. Ağrı Sanayi Odası'nda bize söyledikleri 400 gencin Kanada'ya gitmesi bizi üzdü. Bu topraklar İpek Yolu toprakları. Niye bu gençler Kanada'ya gidiyor çünkü baştakiler yolsuzluğa bulandı onlar sizi düşünmüyor. Hz. Peygamberin hadisi ne diyor, "Kızım Fatıma da olsa elini beytül mala uzatanın kolunu kırarım." İşte burada size söz veriyorum sizin hak ve hukukunuzu üç beş müteahhide yedirenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

Bizim yüreğimiz Van’ın, Ercişlinin yüreğiyle atıyor. Sizler bizi unutmadınız. Bizler de sizi unutmadık. Tekrar huzurunuzdayız.

erciste-esnafi-ziyaret-eden-davutoglu-ailenize-serok-ahmetin-selami-var-deyin-1176-dhaphoto5.jpg

Karamsarlığa kapılmayın. Sizin desteğinize, sizin dualarınıza ihtiyacımız var. Biz burada enerji almaya geldik. Allah sizden razı olsun. Ailenize selam söyleyin. 'Serok Ahmet’in selamı var’ deyin. Buraya tekrar geleceğim" dedi.

Davutoğlu, buradaki ziyaretlerinin ardından Muradiye'ye geçti.

davutoglu-ercis-berber.jpg

Van temaslarına devam eden Ahmet Davutoğlu’nun, bugün 19.00’da Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat Önderleri ve Basın Mensupları ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN