Ahmet Davutoğlu Muğla'da yangın bölgesine gitti: Yaralarımızı sarıp geleceğe güvenle bakacağız

Ahmet Davutoğlu Muğla'da yangın bölgesine gitti: Yaralarımızı sarıp geleceğe güvenle bakacağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Muğla'nın yangından zarar gören ilçelerinde halka 'Geçmiş olsun' ziyaterinde bulundu. Davutoğlu, 'Yaralarımızı sarıp geleceğe güvenle bakacağız' diyerek dayanışma mesajı verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 156 bin metrekareden fazla alanın yandığı Muğla'nın ilçelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Davutoğlu, “Türkiye’yi yönetenlerin kriz yönetimi bağlamında buradan çıkartacakları çok önemli dersler var” dedi.

ahmet-davutoglu-mugla-halk-2.jpg

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte; İçmeler bölgesinde ve Turunç yolunda incelemeler yaptı.

Yaşananları “yangın tsunamisi” olarak değerlendiren Mehmet Oktay, “Var gücümüzle ata topraklarımızı, ormanlarımızı korumak için savaştık. Bir kez daha yanımızda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. İçmeler’deki yangından kıl payı kurtulan benzin istasyonunu da inceleyen Davutoğlu ve Oktay, işletmeciye geçmiş olsun dileklerini iletti.

ahmet-davutoglu-mugla-halk-1.jpg

MARMARİS ÖRNEK BİR DAYANIŞMA SERGİLEDİ

Yangının etkili olduğu Turunç yolu üzerinde açıklama yapan Davutoğlu; “Her senaryoda omuz omuza vermek üzere bir yangı bilincinin yerleşmesi gerektiğine” işaret etti. Davutoğlu, şunları söyledi:

davutoglu-yangin-bolge.jpg

“Marmaris’in değerli belediye başkanına, yangın esnasında gösterdikleri direnç ve dayanışma için takdir ve tebriklerimi sunuyorum. Yangından etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hepimizin bu süreçten çıkartacağı dersler var. Elde ettiğimiz tecrübe ile yeni bir strateji geliştirmeliyiz.

Bölge bazında, ilçelere kadar inen yeni bir yol haritası çizmeliyiz. Bu afette koordinasyon aşamasında, yangına müdahale aşamasında, ekipmanda, insan unsurunda bazı eksiklikler oldu. Türkiye’yi yönetenlerin kriz yönetimi bağlamında buradan çıkartacakları çok önemli dersler var.”

davutoglu-mugls.jpg

MUĞLA'DA SON DURUM

Muğla yangınlarında 38 bin 715 kişi tahliye edildi

Muğla’da 12 gün önce Marmaris’te ve ardından Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ve diğer ilçelerde devam eden orman yangınlarında resmi ve gönüllülerden oluşan personel sayısı, tedbir amacıyla boşaltılan ev ve vatandaş sayısı, tahliye edilen hayvan sayısı, dağıtılan su, yemek, hava ve yer unsurlarının rakamları açıklandı.

79 BİN 800 LİTRE İÇME SUYU DAĞITILDI

6 bin 515 büyükbaş, 8 bin 509 küçükbaş hayvan tahliyesi yapılırken, 523 hayvan tedavi edildi. 15 büyükbaş, 884 küçükbaş hayvan, 797 kümes ve 4 bin 402 arılı kovan telef oldu. Kızılay tarafından 3 ikram aracı ve 75 araç ile 53 bin 345 kişilik yemek, 185 bin 668 içecek, 179 bin 802 litre su dağıtımı yapıldı.

mugla-yangin.jpg

VATANDAŞA PSİKOLOJİK DESTEK

Vatandaşlara 265 personel ve 74 araç ile psikososyal destek sağlanırken, 927 hanede 2 bin 648 kişiye psikolojik ilk yardım ve psikoeğitim çalışmalarını kapsayan psikososyal desteği sağlandı. İhtiyacı olan kişilerin acil ihtiyaçları tespit edilerek ihtiyaçları giderildi. Ayrıca 143 şehit yakını ve gazi ile irtibata geçilerek psikososyal destek sağlandı.

247 AİLEYE YARDIM UALŞTIRILDI

Muğla genelinde hasar tespit çalışmalarına hızla başlanırken, şu ana kadar 247 aileye 3 milyon 217 bin 585 TL yardım sağlandı. STK’lar 768 personel ve 113 araçla orman yangınlarına katkı sunarken, kardeş ülke Azerbaycan’dan görevlendirilen 520 personel, 93 araçla görev yapıyor.

38 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bugüne kadar 8 bin 472 kişi Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurlarıyla olmak üzere toplam 38 bin 715 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 689 kişiden 17 kişinin tedavisi devam ederken, 672 kişi taburcu edildi. Yangın ekiplerine destek verirken bir vatandaşımız vefat etti. Sahada 119 Ambulans, 59 UMKE ekibi ve 697 personel ile acil sağlık hizmeti veriliyor. Bugüne kadar Bin 487 afetzedeye sağlık taraması yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN