Davutoğlu'ndan orman yangınları için iktidara çağrı: Çıkın özür dileyin

Geçtiğimiz hafta yangın bölgesinde bulunan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, çok kötü ve geç bir kriz yönetimi yapıldığını dile getirdi. 'Uçak yok diyen iktidarın Yunanistan'da çıkan yangına 2 uçak gönderen bir yönetimiyle karşı karşıyayız' diyen Davutoğlu iktidara çağrıda bulundu: Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum; çıkın yangınlarda yaşanan yanlışlıklar ve ihmaller dolayısıyla başında bulunduğunuz iktidar adına özür dileyin.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Elmadağ İlçe Danışma Kurulunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 43 ilinde çıkan 270 orman yangınından 268'i kontrol altına alınırken, 13 günde on binlerce hektar alan kül oldu. Türkiye'nin güneyindeki birçok bölgede çıkan orman yangınlarında yaşanan ihmallere ve kriz yönetimindeki yanlışlıklara değinen Davutoğlu, iktidarı eleştirerek 'özür dileyin' çağrısında bulundu.

Davutoğlu, ''Uçak yok diyen ama Yunanistan'da çıkan yangına 2 uçak gönderen bir yönetimle karşı karşıyayız. Bakın Yunanistan'da bizden daha az hasar olmasına rağmen Hava Kuvvetleri komutanı istifa etti Başbakan da özür diledi. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum çıkın yangınlarda yaşanan yanlışlıklar ve ihmalleri dolayısıyla başında bulunduğunuz iktidar adına özür dileyin.'' dedi.

'ÇIKIN HALKTAN ÖZÜR DİLEYİN'

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

''Gerek Manavgat'ta gerek Akseki'de yangın bölgelerinde gördüğüm çok kötü ve geç bir kriz yönetimi yapılmış. Uçak yok diyen iktidarın aynı gün Yunanistan'da çıkan yangına 2 uçak gönderen bir yönetimle karşı karşıyayız. Bakın Yunanistan'da bizden daha az hasar olmasına rağmen Hava Kuvvetleri komutanı istifa etti Başbakan da özür diledi. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum çıkın yangınlarda yaşanan devletin yanlışlıkları ve ihmalleri dolayısıyla başında bulunduğunuz iktidar adına özür dileyin.

'HALK ONLARI HAVADAN UÇAKLA İZLEYEN DEĞİL ONLARI DÜŞÜNEN LİDERLER İSTİYOR'

İktidarı 10 acil adımı atmaları konusunda uyarıyorum. Bu yangın dalgası geçici değil kalıcı bir hasar ile karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor. Yangınlar küresel ısınma boyutunda değerlendirilip acil eylem planı oluşturulmalıdır. Halkın en büyük kaygısı yağmurla birlikte yaşanan kirliliğin denize akmasıdır. Kalıcı bir ekosistem ihya politikası sağlanmalıdır. Tüm ağaçlar onun dibindeki börtüler böcekler yok oldu. Bunları anlatan yiğitler, yörük kardeşlerimiz onları havadan uçakla izleyen değil onları düşünen liderler istiyorlar.

Böyle bir dönemde ağaçları kesme eyleminde olan, buradan rant sağlamaya çalışan herkesin karşısında dimdik duracağız. Yangın anında bile rant peşinde koşanlar bilsinlerki onların dönemi sona erecek. Dürüstçe siyaset yapanların dönemi gelecek. Akbelen'de o ağaçları kesmeye kim niyetlenirse ağaç katliamını kim yaparsa onların karşısında dimdik duracağız. Bir tarafta yangınla bir tarafta ranta karşı duracağız.

'SÜRATLE TÜM YANGINLA MÜCADELEDE KULLANILAN EKİPMANLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR'

Kendi evlerini korumaya çalışan köylüleri o bölgeden çıkarmaya çalışmak yerine o vatandaşlardan muhtemel yangınlarda devreye girmek için ekipler oluşturulmalı. Terörle mücadelede olduğu gibi korucu timler gibi yangınlarda da eğitimli ekipler kurulmalı. Süratle tüm yangınla mücadelede kullanılan ekipmanlar gözden geçirilmelidir. Biz devlet itibarını lükste şatafatta arayanların değil insan onurunda sağlığında arayanların partisiyiz. Kriz esnasında çözümler bulmak yerine öncesinde tüm önlem planları yapılmalı, detaylı çalışmaları simülasyonları yapılmalıdır. Yangınla ilgili afet esnasında şeffaf bir bilgilendirme yapılmalıdır. Bütün kurumlar gözden geçirilmelidir.

'TÜRKİYE'DE KURUMSAL YANGINLAR DA SÖZ KONUSU'

Bugün Türkiye'de kurumsal yangınlar da söz konusu. Sedat Peker'in iddiaları yalansa çıkıp yalanlanmalı eğer doğru ise devletin her kademesinde reforma gidilmelidir. Bir bakan vazifeden affını kolay kolay istemez. Cumhurbaşkanını sorması lazım. Birer birer gidecekler, geldikleri gibi aynı yöntemle gidecekler. 'At izi it izine karıştı' deyip görevden çekilen bakan var ya, Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Selim bey'i dün emniyete çağırttı. Berat Albayrak suç duyusunda bulundu, Selim bey emniyete çağrıldı.

Gelecek Partisi 15 Temmuz'da nasıl darbeye karşı onurla direndiyse bugün de yolsuzlukla, haksızlıkla mücadele edecek. Akıllarınca Selim bey'i bizi korkutacaklar. Beyler sizler bakan olsun diye o şehitlerin kanları dökülmedi. Bugün Selim bey'den hesap sorma çabasına girenler bilsinki o gece tertemiz mücadele verdi bu millet. Bu millet o gece direnenleri de bilir o gece ortadan kaybolup günler sonra ortaya çıkıp rant sağlayanları da bilir. O gece bütün tv kanalları kontrol edilsin hangi tv kanalı ne demiş bakılsın ondan sonra bakalım Berat Albayrak konuşabilir mi? 128 milyar doların hesabını vermemek için kayınpederine bile haber vermeden istifa etti.

Bugün AK Parti yöneticileri demokrasi mücadelesinin dışında yer alıyor. Yolsuzluk mücadelesi için yola çıkmıştık şimdi AK Parti'nin her türlü yolsuzlukla adı anılıyor. Bunlar gidecek sandıkla birlikte biz geleceğiz. Hiç anketlerle kamuoyu algısı oluşturmaya kalmasınlar. Biz anketle değil milletin iradesiyle iktidara geleceğiz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN