Ahşap evde çıkan yangında iki çocuk hayatını kaybetti

Ahşap evde çıkan yangında iki çocuk hayatını kaybetti

Ordu'da ahşap bir evde çıkan yangında 3 yaşındaki Eymen ile 8 aylık kardeşi Yaman Bulut Alantepe hayatını kaybetti.

Ordu'nun Tepealan Mahallesi Kırıkbozu mevkisindeki tek katlı ahşap evde nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevrekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Çıkan yangında 3 yaşındaki Eymen ile 8 aylık kardeşi Yaman Bulut Alantepe hayatını kaybetti.

Yangının söndürülmesi ardından alanda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca inceleme yapıldı. Yangında hayatını kaybeden çocuklardan alınan numuneler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yangın sırasında baba Selami Alantepe ve eşi Filiz Koçak'ın dışarıda oldukları belirtildi.

AMCA KONUŞTU

Çocukların amcası Turan Alantepe, kahvaltı yaptıkları sırada kızının gelerek, "Baba, Selami amcamın evi yanıyor koş, çocuklar yandı" dediğini anlatan Alantepe, "Kızım önce amcasını çağırmış, sonra da beni çağırdı. Geldiğim anda yangına yanaşma şansımız yoktu. O yüzden kurtarma durumumuz da olmadı. Yangın televizyondan olabilir, tüpten olabilir. Çünkü tek göz olduğu için evin dışı brandalıydı, içi tahtaydı. Allah rahmet eylesin. Ne diyelim, acımız büyük" diye konuştu.

Mahalle muhtarı Mevlüt Bozkurt da yangının sobadan çıktığının tahmin edildiğini kaydederek, "Burası baraka. Bu aileye kira yardımı verildi, kardeşinin yanında duruyorlardı. Bu sabah buraya gelmişler. Anne hastaneye gitmiş, çocukları buraya getirmişler. Bu, babasının söylemesi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN