Aile Bakanlığı kadınlar için duyurdu! T.C kimlik kartıyla başvurana 1000 TL verilecek

Aile Bakanlığı kadınlar için duyurdu! T.C kimlik kartıyla başvurana 1000 TL verilecek

Ekonomik sıkıntı çeken ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri veriliyor. Onlarca destek içerisinden kendinize uygun olanı bularak başvuruda bulunabilirsiniz. Son paylaşılan bilgilere göre kadınlara özel 1.000 TL destek ödemesi duyuruldu. Başvuru için kimliğinizi yanınıza almanız yetiyor. İşte tüm detaylar...

KİMLİĞİYLE GİDEN 1000 TL ALIYOR

Sosyal yardım ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık açıklamalar geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısa bir süre önce web sitesi üzerinden yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine ekti.

Resmi web sitesinde "Sosyal Yardımlarımız" başlığı adı altında destek ödemelerine dair tüm detayları paylaştı. Ödemelerden birisi ise oldukça ilgi gördü. Kadınlara yönelik yapılan destek ödemelerinden birisi olurken, ödemeden faydalanmak için bazı şartların taşınması gerekiyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamada ise "Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” sözleri yer aldı. Eşini kaybeden kadınlara yapılacak olan destek ödemesi araştırma konusu oldu.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kredi-erteleme-kosullari-46318.webp

DESTEK MİKTARI

Paylaşılan destek ödemesiyle birlikte resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara duyuruldu. Destek ödemesinden faydalanacak olan kadınlar için destek miktarı güncellendi. 2022 yılında 500 TL olan ödeme 2023 yılında 1.000 TL'ye kadar yükseltildi.

Resmi nikahlı kadınların faydalanabileceği bu destek ödemesi, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar tarafından yararlanabilecek.

para-9.webp

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIYOR?

Paylaşılan destek ödemesi sonrasında merak edilen sorular yer aldı. Ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı araştırılırken destek detaylarında bilgi verildi. Resmi nikahlı eşini kaybeden kadın vatandaşlara 1.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Ödemeler ise her ay için hesaplanarak her 2 ayda bir ödeme yapılacağı belirtiliyor.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvuruda bulunacak kadınlar en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek başvuruda bulunabilir. Başvuru için gerekli olan tek şey kimliğiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN