AK Parti kürsüye çıkınca İYİ Parti salonu terk etti

İYİ Partili Hüseyin Örs’e yapılan saldırının ardından bugün TBMM'de gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, AK Partili Mücahit Arınç'ın kürsüye gelmesi ile birlikte İYİ Partili milletvekilleri AK Partiyi protesto ederek salonu terk etti.

TBMM'de 2023 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dün ise hiç istenmeyen görüntüler Meclis'te yer aldı. Gerçekleşen Genel Kurul'da AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atıp yoğun bakıma kaldırılmasına sebep olması üzerine bugün İYİ Parti milletvekilleri protesto eylemi yaptı. Görüşmelerde konuşma esnasında AK Parti Grubu'na geçince İYİ Parti milletvekilleri ayağa kalkarak Genel Kurul salonunu terk etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, "Dün maalesef bu yüce çatı altında hiç istemediğimiz olaylar oldu" ifadelerini kullandı.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

AK Partili Milletvekili Zafer Işık'ın yumruğu ile İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün fenalaşması ile birlikte hastanedeki tedavisi halen sürüyor.

DERVİŞOĞLU, PROTESTO EDECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu bugün düzenlemiş olduğu basın toplantısında, “AKP’den beklentimiz; hem parlamento grup disiplin yönetmeliğinin gereğini yapması hem de Merkez Disiplin Kurulu’nun konu ile ilgili tatmin edici bir karar almasıdır. Aksi taktirde yapılan davranış, ödüllendirilmiş olacaktır. AKP’nin bu konuda doğru adım atmaması, bu elim olayla ilgili kamuoyu vicdanını tatmin edici bir karar almaması durumunda, bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları esnasında; İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul salonunda bulunmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN