DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen: AK Parti'ye yapılacak en büyük iyilik, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaktır

Karar Tv'de Bi' Karar Ver programının bugünkü konuğu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen oldu. TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavganın ve AK Parti'nin hazırladığı Başörtüsü düzenlemesinin ele alındığı programda konuşan Ekmen, Meclisteki kavgayla ilgili olarak “Zafer Işık koşarak ve hedef gözeterek gelip Hüseyin Örs'e saldırıyor.” ifadelerini kullandı

UBADE EVLİ

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yusuf Ziya Cömert konukları DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile gündemi değerlendirdi.

'HEDEF GÖZETEREK SALDIRIYOR'

TBMM'deki Bütçe Görüşmeleri sırasında çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü hastanede ziyaret ettiklerini söyleyen Ekmen, Örs'ün sağlık durumuyla ilgili olarak “Hüseyin Örs yoğun bakımda ama genel sağlık durumu iyi, tedbir amaçlı tutuluyor.” bilgisini paylaştı. İYİ Partili Örs' saldıran Zafer Işık'ın kavga sonrası yaptığı açıklamayı değerlendiren Ekmen, “'TBMM'de olur böyle şeyler' denmesi mümkün değil. Zafer Işık koşarak ve hedef gözeterek gelip Hüseyin Örs'e saldırıyor. Üstelik Hüseyin Örs o esnada kürsüde konuşmacı değil.” şeklinde konuştu.

'TOPLUMUN YÜZDE 30'U İZLEMEDİ'

Kamuoyu araştırmalarında AK Parti'nin hala alabildiği %30 civarı oyun sebepleri üzerine konuşan Ekmen, “Sedat Peker videoları için 3 ayrı araştırma şirketinin yaptığı araştırmalarda toplumun yüzde 30'u Sedat Peker'in yayınladığı videolardan haberdar değil. Kapalı devre propaganda sistemi azımsanacak bir şey değil.” ifadelerini kullandı. İktidar propagandasının geldiği boyutları başka bir örnek üzerinden daha anlatan Ekmen, “Of'ta, Mersin saldırısından sonra pazar yerinde 'CHP'li gazeteci terörist, polis öldürdü' dediler. Saldırıyı yapan terörist ile gazeteci kadının aynı kişi olmadığı ortaya çıktı. Bu propaganda zinciri hafife alınacak bir şey değil.” diye konuştu.

'AK PARTİ PİLOTU TARAFINDAN KAÇIRILDI'


AK Parti'nin 20 yıllık serüvenini ve politik olarak geldiği yeri yorumlayan Ekmen, “Etyen Mahçupyan'ın bu konudaki bir metaforunu çok beğeniyorum; 'AK Parti pilotu tarafından kaçırılan bir uçağa benziyor'” ifadelerine yer vererek “AK Parti'ye yapılacak en büyük iyilik, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaktır.” dedi.

'KILIÇDAROĞLU TUTARLI'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başörütüsü adımını değerlendiren Ekmen, “Birçok mevzuat düzenlemesi yapıldığında ve adımlar atıldığında CHP'nin bunu bir siyasi malzemeye dönüştürmediğini gördük. Dolayısıyla Kemal Bey'in zaten kendi içinde tutarlı bir duruşu 2012'den bu yana vardı.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN