AK Partili Özlem Zengin: Kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz

AK Partili Özlem Zengin: Kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz

Osman Öcalan’ın seçim öncesi TRT’ye röportaj vermesine AK Parti’den de eleştiri geldi. Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ''Kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz, belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. O sebeple biz de bu konunun takipçisi olacağız'' dedi

İstanbul seçimi öncesi TRT’de yayınlanan ‘Osman Öcalan’ röportajı Meclis’te tartışmalara neden oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, seçim öncesi Osman Öcalan’ın TRT’de röportajının yayınlanmasıyla ilgili açıklama istedi. Ağıralioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki, “Bu mektuptan medet uman namerttir, ‘MHP medet umdu’ diyen de namerttir” sözlerini tekrar etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Terörden beslenen herkesi lanetlememiz lazım. Eğer Kandil’den gelen mesajı normal ama böyle bir açıklamayı anormal görüyorsanız bir sorun var, hepsi anormal yani sonuç olarak terörden destek alan siyaseti reddediyoruz. Meclisin içinde ya da dışında Kandil’den gelen mesaj, İmralı’dan gelen mesaj; biz bunları reddeden bir partiyiz. Fakat günün sonunda bu açıklamaların toplum üzerinde bir tesiri var ve buradan yola çıktığımızda biz AK PARTİ ve MHP teröre kati bir şekilde mesafesi olan, mücadele eden siyasi partileriz. Tüm partilerin de böyle olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

'TRT BUNU YAPMAMALIDIR'

Yirmi yıla yakın televizyon yayıncılığı yaptığını belirten Zengin, TRT’de bir yayıncının programlarına davet ettiği kişi için kademe kademe herkesten izin almadığını ama böylesine önemli bir konuda muhakkak sorması gerektiğini söyledi. Zengin, “Muhakkak sormalıydı ve devamında da bu kim, nerede, nasıl, kırmızı bültenle aranan bir kişiyle röportaj yaptı; bunu ben de öğreneceğim yani öğrenmek isterim çünkü bunun bir bedeli var nihayetinde. O sebeple, buradan bakıldığında, bu parti içerisinde hiç kimse bunun normal, olabilen bir şey olduğunu asla iddia edemez, olmaması gereken bir şeydir yani bu haber yayıncılığı bu şekilde olamaz, kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz, belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. O sebeple biz de bu konunun takipçisi olacağız, sizi tatmin eder mi bilemiyorum ama takip edeceğiz.”

ÖZEL’DEN TRT RÖPORTAJINDA MİT İDDİASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kırmızı bültenle aranan birinin yurt dışında TRT tarafından nasıl bulunup irtibat kurulduğuna dair soruları gündeme getirerek, “Bu işler Millî İstihbarat Teşkilatı olmadan olmaz. Cümle âlem biliyor ki ta en tepeden talimatla MİT Müsteşarına, MİT Müsteşarının sağladığı ekiple TRT’den alınan ekibin götürüldüğü, kaydın yapıldığı ve partinizin hiyerarşisi içinde bunun aleniyet kazandırıldığını cümle âlem biliyor” dedi.

AK Partili Zengin, Özel’in iddiasına, “Size, MİT özel haber mi veriyor, telefon mu ediyor? Benim öyle MİT’le bir konuşmam falan olmadı buraya gelirken. Demek ki size içeriden, özel bilgi geliyor, herhâlde hâlâ FETÖ’cüler size haber geçiyor içeriden” yanıtı verdi. Devleti suç örgütü gibi yönetmek sözlerine tepki gösteren Zengin, “Elinizde bu konuyla alakalı bilgi, belge varsa, buyurun, başvurun, hâkim, savcı, her şey orada, başvurun” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN