Erdoğan'ın sözlerine tepki: AK Partili Konya Tabip Odası Başkanı, partisinden istifa etti

Erdoğan'ın sözlerine tepki: AK Partili Konya Tabip Odası Başkanı, partisinden istifa etti

AK Parti üyesi olan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hekimlerin yurt dışına gitmesine yönelik "Gidiyorlarsa gitsinler" sözlerinin ardından partisinden istifa etti. Çetin, Erdoğan'ın sözlerinin, mesleği itibarsızlaştırarak sağlıkta şiddeti de artıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yurt dışına giden hekimleri eleştirerek "Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz" diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın sözlerine Türk Tabipleri Birliği'nin yanı sıra birçok doktor ve siyasi isim tepki göstermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından aynı zamanda AK Parti üyesi olan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin de partisinden istifa etti.

cm.jpg

'BU SÖZLER SAĞLIKTA ŞİDDETİ ARTIRACAKTIR'

Çetin, AK Parti Konya Selçuklu İlçe Başkanlığına verdiği istifa dilekçesinde Erdoğan'ın açıklamalarının hekimleri itibarsızlaştırdığını ve sağlıkta şiddeti artıracağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sayın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımızın dün külliyede yaptığı hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırmaya dönük konuşma birçok problemi olan hekimlerin sadece ücrete indirerek halkın önüne atılması sağlıkta şiddeti artıracağı düşüncesindeyim.

Partinizin üyesi olarak ‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düşüncesinden ‘Şehir hastanelerimizin içinde profesör ve uzman olmazsa olmasın asistanlarla götürürüz' mantığına evrilerek kıdem, bilgi ve ilme verilen değerin en yetkili ağızdan sıfırlanması biz hekimleri derinden üzmüştür.

Konya Tabip Odası Başkanı olarak bu talihsiz konuşma nedeni ile üyesi bulunduğum partinizden istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN