Yeneroğlu: Erdoğan'ın tavrı yakındaki sağlık krizinin habercisi

Yeneroğlu: Erdoğan'ın tavrı yakındaki sağlık krizinin habercisi

DEVA Partili Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Yeneroğlu, ''Sayın Erdoğan, pandeminin en zor zamanlarında hayatlarını riske atarak ailelerinden ayrılan, gece gündüz mesai yapan hekimlerimize talihsiz ithamlarda bulunarak gözden çıkarılabilecekleri imasında bulundu. Doktorlara ‘umurumda değilsiniz’ mesajı vermeyi liderlik zanneden bu tavır, ülkeye her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok şey kaybettirmektedir.'' dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deva Partili Yeneroğlu, Türkiye'deki bütçe açığı nedeniyle akaryakıtta fahiş fiyat artışı yaşandığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

''Dünya genelinde artan petrol fiyatları ülkemizde yaşanan zamlar konusunda yanıltıcı olmamalıdır. Geçen yıl mart ayında Brent Petrol fiyatı 65 dolardı ve şu anda 117 dolar, artış yüzde 80. Bizde ise geçen sene mart ayında 7 lira olan benzin şimdi 21 lira civarında. Bu fiyatlar yüzde 200 artış olduğunu göstermektedir. Bugünlerde savaş bahanesinin arkasına saklanan iktidar, savaştan önceki tabloyu da görmezden gelmekte. AB İstatistik Ofisi’nin 2021 ile 2022 ocak ayları arasında Avrupa ülkelerinde yıllık enerji enflasyon rakamlarına göre, akaryakıt fiyatlarının en çok arttığı ülke yüzde 110 ile Türkiye. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında da durum benzer. Bu fahiş fiyat artışının başlıca sebebi, Ukrayna-Rusya krizinden daha da ötede Türkiye’nin bütçe açığıdır. ‘Durun, bir şey deneyeceğim’ diye Türk lirasının değersizleştirilmesi ve bırakın ülkenin yönetilmesini, devamlı üretilen ve derinleştirilen krizlerdir.."

‘'PUTİN YÖNETİMİNDEN ALINMASI GEREKEN DERSLER VAR’'

Vladimir Putin yönetimindeki Rusya'nın uluslararası hukuk kurallarını yok sayarak hareket ettiğinin altını çizen Yeneroğlu, “Uluslararası hukuk kurallarını yok sayan, kendi halkı dahil tüm dünyanın tepkisine rağmen bu kanlı işgali başlatan ve sürdüren Putin yönetiminden hepimizin alması gereken dersler olduğu açık. Güçlü ülke demek, sadece silah gücü demek değildir. Güçlü ülke, demokrasisi sağlam temeller üzerine inşa edilmiş, toplumu müreffeh ve mutlu ülke demektir. Bireyinin özgür olduğu, istediği gibi kendisini geliştirebildiği, sivil toplumun güçlü, eğitim sisteminin kaliteli olduğu ülkeler güçlüdür. Evrensel hukuk ilkelerini benimsemiş ve dünyayla entegre olabilmiş ülkeler güçlüdür. Hak ve adalet yerine sadece güce yaslanan ve korku politikalarının omuzları üstünde yükselen otoriter iktidarlar ise halklarına geri kalmışlık, kan ve gözyaşından başka bir şey vadetmemektedir.” diye konuştu.

‘UZUN ZAMANDIR ANAYASAL DEVLET DEĞİLİZ’

Erken seçim çağrısında bulunan Yeneroğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı art arda talihsiz açıklamalarda bulundu. Eşini defalarca bıçaklayıp yaralayan ve mahkeme tarafından serbest bırakılan adamı nasıl ‘tekrar yakalattığını’ övünerek anlattı. Cumhurbaşkanı yargıyı öyle kötü bir hale getirdi ki talimat olmadan çalışmıyor. Sayın Erdoğan’ın adliyelerde olan bitenden haberi yoksa durum son derece vahimdir. Olan bitenden haberi var da işine gelmediği için susuyorsa söyleyecek söz kalmamış demektir. Uzun zamandır anayasal devlet değiliz. Sayın Cumhurbaşkanı, yargı sisteminin geldiği nokta sizin eseriniz. Milleti canından bezdiren bu hukuksuz düzen sizin eseriniz. 20 yıldır yönettiğiniz ülkede gelinen noktayı artık görün ve ülkeyi derhal seçime götürerek rahatlatın.”

‘ERDOĞAN’IN TAVRI YAKINDAKİ SAĞLIK KRİZİNİN HABERCİSİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışına gitmek zorunda kalan veya özel sektöre geçen doktorlar için, "Gidiyorlarsa gitsinler" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Yeneroğlu “Sayın Erdoğan, pandeminin en zor zamanlarında hayatlarını riske atarak ailelerinden ayrılan, gece gündüz mesai yapan değerli hekimlerimize talihsiz ithamlarda bulunarak gözden çıkarılabilecekleri imasında bulundu. Doktorlara ‘umurumda değilsiniz’ mesajı vermeyi liderlik zanneden bu tavır, ülkeye her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok şey kaybettirmektedir. Sayın Erdoğan en son ne zaman devlet hastanesine gitmiştir bilemiyorum ama milletin sağlığını tehdit eden bu sorumsuz tavır yakında yaşayacağımız sağlık krizinin de habercisidir.” şeklinde konuştu.

‘BU PAZAR SEÇİM OLSA HAZIRIZ’

DEVA Partisi kadroları olarak seçime hazır olduklarını kaydeden Yeneroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kötü yönetime ve hukuk tanımaz anlayışa dur demek için, adalete ve demokrasiye susamış olan milletimizin umudu olmak için doğan DEVA Partisi iki yaşında. DEVA Partisi’nin kuruluşu; krizlere ‘yeter artık’ diyerek ‘mutlu günlere’ kavuşmak isteyen cesur insanların harekete geçişidir. Bizler, hiçbir baba akşam evine bir ekmek götürememenin derdiyle kahrolmasın istiyoruz. Hiçbir anne akşam çocuklarını nasıl ısıtacağının üzüntüsünü yaşamasın istiyoruz. Bizler, hiçbir çocuk eğitim hakkından mahrum kalmasın istiyoruz. Hiçbir kadının yaşamı tehlikede olmasın istiyoruz. Hiçbir gencimiz okurken gelecek kaygısına düşmesin, gençlerimiz insanca bir hayat yaşasın istiyoruz.

İnanıyorum ki Türkiye’nin 708 ilçesinde örgütlenen partimiz her geçen gün artan halk desteğiyle Türkiye’nin geleceğine damga vuracaktır. Bizler, DEVA Partisi kadroları olarak, bu pazar seçim olsa hazırız. Birileri okuduğunu anlamamakta ısrarcı olsa da DEVA Partisi’nin günden güne artan potansiyelinden rahatsız olsa da biz her Pazar seçime hazırız diyoruz. Milletimize kendimizi anlatmaya ve sorunlarımıza gerçek çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN