Akademide bir intihal vakası daha: Tezin sadece başlığı farklı

Akademide bir intihal vakası daha: Tezin sadece başlığı farklı

Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapılan iki yüksek lisans tezinin birbirinin aynısı olduğu ortaya çıktı. İki tez arasındaki tek fark, 2009 tarihli "Enderun Saray Okulunda Hasoda Teşkilatının Önemi Uygulanan Eğitim Yönetimi ve Stratejileri" adlı tezin 2008 tarihli tezdeki 2. bölümü içermemesi. Tezi yazanların birbirlerine teşekkür ettiği görülüyor.

Murat Oğuz ve Muhammet Keskin tarafından yazılan iki ayrı tezin aynı içeriğe sahip olduğu görülüyor. Twitter'da ortaya çıkan skandalda iki tez arasındaki tek farkın "2009 tarihli 'Enderun Saray Okulunda Hasoda Teşkilatının Önemi Uygulanan Eğitim Yönetimi ve Stratejileri" adlı tezin 2008 tarihli tezdeki 2. bölümü içermemesi" olduğu belirtildi.

İki tez aynı olsa da jüri tarafından kabul ediliyor. Yapılan paylaşımlarda tezlerin girişlerinin dahi aynı olduğu, tezi yazanların birbirlerine teşekkür ettiği görülüyor.

Tezlerden biri 2008 diğeri 2009 yılına ait. Ancak, iki tezin jürisinde de ortak bir isim bulunuyor, Ahmet Şirin. Şirin, bir yıl arayla yer aldığı jüride iki teze de 'olur' veriyor ve aynı olduğunu fark etmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN