Akif Beki'nin yeni kitabı 'Sıkıyönetici Buhran' raflarda

Akif Beki'nin yeni kitabı 'Sıkıyönetici Buhran' raflarda

Gazeteci yazar Akif Beki, güncel politikayı edebi bir dil ile ele aldığı 'Sıkıyönetici Buhran' kitabı çıktı.

Akif Beki’nin “Sıkıyönetici Buhran”ı

Gazete yazıları ve radyo programlarıyla son dönemin en çok okunan, takip edilen yazarlarından birisi Akif Beki’dir. Sıradışı ironik üslubu ve ifadesine yansıyan güçlü sembolik anlatım Akif’i ayrıcalıklı kılıyor. Bir yandan söylenmesi gereken herşeyi tam bir gazeteci titizliğiyle bulup çıkarmak, bir yandan da içinden geçtiğimiz zor zamanların tabiatına uygun bir dille okuyucunun zihnine ulaştırmak… Akif Beki’nin yaptığı budur. Özenli ve ustalıklı yazım tekniğiyle yaşadığımız zamanlara tanıklık ediyor. Bu sayede, okurla arasında özel bir anlatım ilişkisi geliştirerek kendine has bir tarz oluşturmaya başladı. 

Elimde, Beki’nin yeni kitabı “Sıkıyönetici Buhran” var. Kitap, Akif Beki meraklıları için özel ve edebi bir tarz sunuyor. Alıştığımız köşe yazısı ve makale metinleriyle değil, manzum anlatımla; hem Türkiye’nin hallerini hem de memleketin her tür insanının davranış hallerini zekice hicvediyor. Bir solukta okunacak edebi-politik bir metin… Malum, böylesi son zamanlarda pek bulunmuyor. 

“Çek bir protesto

Açık pozisyonda yakalanma

Dolarize provizyon

Gamzededir sele kapılan kör kütük

İnenler, çıkanlar borsadan hızlı

Sığlık sarhoşu keşmekeş

Musallat jandarma başa

Yer değiştirsin senaristle zirzop

Zehir zıkkım müptela zirzopa”

Benden bu kadar; gerisi de kitapta su gibi akıp gidiyor.

Ayrıca… Kitap, büyük ressamımız Ahmet Güneştekin’in eserleri ve desenleriyle bezenmiş ki birçoğu sadece Akif’in manzumuna özel çizildi.

Sıkıyönetici Buhran/Akif Beki/Elips Kitap yayınevi 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN