Akıncı TİHA'dan bir ilk daha! Görüntüler yayınlandı

Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruz İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk atış testinde deniz üstünde hareketli hedefi başarıyla imha etti. Hedefin 12'den vurulduğu görüntüler yayınlandı.

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yürütülen Akıncı projesi kapsamında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki bir testi daha başarıyla tamamladı. Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen testte ilk kez Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 ile havalandı.

gfff.jpg

Test kapsamında ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi Entegrasyonu başarıyla yapıldı.

14444.jpg

ASELFLIR-500’ün bugün yapılan testte Bayraktar AKINCI TİHA’ya entegre edildi. Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla vurdu.

bbbbbbbb.jpg

Türkiye’nin ilk insansız hava araçlarını üreten Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA, 40 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı.

Öte yandan, şimdiye kadar Bayraktar TB2 SİHA için 33, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN