Akşener 'birinci parti olma' çağrısını yineledi: Pazarlıkla değil helal oyla başaracağız

İYİ Parti lideri Akşener, partililerine seslenirken önümüzdeki seçimlerde 'birinci parti olma' çağrısını tekrar ederek "Elbette Akşener başbakan olacak ama partimiz birinci parti olacak. Pazarlıkla değil, helal oylarımızla başaracağız. Çünkü biz helale inanırız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuştu. İYİ Parti lideri, konuşmasında; çalışma arkadaşlarını takdir ederek her daim haksızlıkların ve mağdurların karşısında duran bir parti olduklarını söyledi. Akşener, Atatürkçü ve cumhuriyetçi değerleri ileriye taşıyacak partinin de kendileri olduğunu belirterek, 2023 seçimlerini birinci parti olarak tamamlamaları için gayret etme çağrısında bulundu.

'HİÇBİR ZAMAN İKTİDARA SIRTIMIZI DAYAYIP ZORBALIK YAPMADIK'

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Beşinci yılımız oldu bugün. Baştan aşağı bir inanç öyküsü bu, anlatıyoruz. Biz kimiz? Bu ülkeyi istikbalinden çok seven, milleti için her şeyimi ortaya koyan iyiler ve cesurlarız. Biz hiçbir zaman var olan iktidara sırtımızı dayayıp zorbalık yapmayanlardanız. Biz onların arkasına saklanıp garibin kafasına balyoz indirenlerden değil, onların elini kıranlardanız. Biz bu milletin geleceğine kasteden ve yanlış yapanlara karşı durmak için kendinden vazgeçenlerdir. 2017 referandumunda öyleydik.

'REFERANDUMDA İSTEDİĞİMİZ OLSAYDI FETÖ O KALKIŞMAYI YAPAMAZDI'

Biz 2010 referandumunda da hayır dedik. Bağıra bağıra dedik. Ve keşke haklı çıkmasaydık, biz haklı çıktık. 2010 referandumunu yapmasaydılar, o maddeler değişmeseydi; FETÖ, 2016'da 15 Temmuz kalkışmasını yapamazdı. Devleti bu millet sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı. Bize kulak verilseydi, derdimizi anlatabilseydik, 15 Temmuz kalkışması olmaz, 200'ün üzerinde insanımız şehit olmazdı. Sonra 2017'de birilerinin canı istedi, tek adam rejimini ortaya koymak için geldiler.

Demokrasiden bıktılar çünkü. Millet iradesinden bıktılar. Milletin karşısında 'hazır ol'da olmak mecburiyetinden bıktılar. Seçmenin velinimet olması gerektiğinden bıktılar. Kısaca demokrasiden bıktılar. Kısaca yargıdan bıktılar. Kısaca hukukun üstünlüğünden bıktılar. Kısaca millet iradesinin her şeyin üstünde olması gerektiğinden bıktılar. Keyifleri öyle istedi. Tek adama bağlı bir ucube sistemi getirmek üzere 2017'de bir referandum yaptılar.

'İYİ PARTİ'Yİ İYİ PARTİ YAPAN SİZLERİN DİRENCİDİR'

Bizi kollayanı, koruyan hiçbir şey yoktu. Yollara düştük. Bugün yolda gelirken biraz düşündüm. Burada olan, Kütahya'da benimle olan herkes hatırlayacaktır. Mekan bulamadık, salon bulamadık. Çanakkale'de parasını ödediğimiz salondan çıkarılmaya çalışıldık. O salondan çıkmadık ama elektrikler kesildi. Biz yine de tek adam rejiminin neye mal olacağını, siyasetin neye evrileceğini anlattık. Milletvekili denilen makamın nasıl ortadan kalkacağını ve tek seçmenli bir sistemin işbaşına geleceğini, liyakatin, objektifliğin, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ortadan kalkacağını; tek adam sisteminde kayırmanın, yandaş kollamanın, hırsızlığın, ahlaksızlığın öne geçeceğini anlattık.

2017'de o ağır şartlarda biz haklı çıktık. Beraber verdiğimiz o mücadele, büyükşehirlerde referanduma 'hayır' çıkmasına vesile oldu. Aklınıza gelen her şehre gittim, hepsinde saldırıya uğradık. Bunları ağlayarak anlatmadık. Demek istediğim şey, İYİ Parti'yi İYİ Parti yapan, sizlerin direnci, iradesidir.

'31 MART TEKLİFİ CHP'YE BİZDEN GİTTİ'

Bugün 'Kahrolsun istibdat yaşasın istiklal' dememize neden olan o geçmiş, o kadar gururlu ki... O yüzden gençlerimize söylemek istiyorum; bizim başımızı kestiler ama eğdiremediler. Bugün unutturmaya çalıştıkları milli mücadelenin bugünkü temsilcileri biziz. O günkü kutlu mücadelenin irade sahipleriyiz. Biz milletimizin refahı, rahat nefes alabilmesi için her şeyi yapanlarız. O yüzden 31 Mart teklifi CHP'ye bizden gitmedir. Biz bu seçmeni nasıl ayağa kaldırırız diye strateji kuran bizleriz. Bizim partimiz aynı zamanda stratejik aklın var olduğu bir yapıdır.

'DÜNÜN MAĞDURLARI BUGÜNÜN ZORBALARI OLDU'

Biz zorbaların karşısında, haksızlıkların karşısında dimdik ayakta duranlarız. O zorbalar ki, her zaman var oldular ve bu salonda bulunan herkes, haksızlığa zorbalığa maruz kalanların yanında oldu. Ben İmamoğlu'nun cezası verildiğinde bir konuşma yaptım. Söyledim orada, 'Ben Erdoğan için de geldim buraya.' 28 Şubat döneminde de güçlünün yanında hazır duranlar vardı, ben ve sizler o zaman da o haksızlığın karşısında durduk. Ama asıl nokta şu; o günün haksızlığa uğrayanları, bugünün zorbaları oldu. Ama bizim durduğumuz yer aynı, biz yine haksızlığa uğrayanların yanındayız. O günlerde işkenceye maruz kalıp, yine de muhbirlik yapmayan ağabeylerimi gördüm. Bugün bize müslümanlık satanlar hadi oradan be! Hadi oradan! Biz biliyoruz o günleri. Yanlarındaydık o insanların.

'AKŞENER BAŞBAKAN OLACAK AMA İYİ PARTİ DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK'

Biz bugün Atatürk'ümüzün vizyonunu yarınlara taşıyacak olanlarız. Atatürk'ümüze, cumhuriyetimize savaş açanlar; çok beklersiniz. İyiler var. İyi ve cesur insanlar var. Ne zaman bir zorbalık olmuşsa, buradaki değerli kardeşlerimiz hep karşısında durdu. 2023 seçimlerinde göreceksiniz ki, 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. İYİ Parti birinci parti olacak. Bunu pazarlıkla değil, helal oylarımızla başaracağız. Elbette Akşener başbakan olacak ama partimiz birinci parti olacak. Çünkü biz helale inanırız. Biz millet iradesine el uzatmayız. Biz seçmenimizi velinimet sayarız. Ama birinci parti çıkmadığımızı varsayarsanız o zaman olmaz. Eğer biz parlamenter sistemi istiyorsak, millet iradesi olacak diyorsak İYİ Parti birinci parti olacak ki, bunların hepsi tıkır tıkır yerine gelsin. Çünkü biz verdiğimiz sözü tutarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN