Akşener'den 'Birinci parti olacağız' çıkışı: Onunla bununla anlaşarak değil kendimiz başaracağız

İYİ Parti lideri Akşener, partililerine seslendiği konuşmasında, seçimlerde birinci parti olacaklarını vurgulayarak "Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle, çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız inşallah" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Muğla 3. Olağan Kongresi'nde konuştu. Akşener, konuşmasında; milliyetçi ve cumhuriyetçi değerleri korumak gerektiğinin altını çizerek, partisinin hamlelerini stratejik bir şekilde yaptığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının haksız olduğunu belirten İYİ Parti lideri, desteğini bir kez daha dile getirdi. Akşener, konuşmasının sonunda da partililerine 'seçimde birinci parti çıkma' çağrısı yaptı.

'MİLLİYETÇİLİK DEMOKRASİYLE EŞ GİDER'

"Bizim görevimiz cumhuriyetimize sahip çıkmak, Atamızın vizyonunu 21. yüzyıla taşımaktır. İstiklal mücadelesini bilmek, ondan ders çıkmak, kadınıyla erkeğiyle mücadele etmektir. Cumhuriyete, İstiklal savaşına, milli mücadele sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, demokrasiyle eş gider. O yüzden tek adamlığın, demokrasinin getirildiği noktanın ülkeyi geriye götüreceğini biliyoruz.

Bizim arkadaşlarımız dövüldü. 2017 mitinginde lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler, ellerine kızgın yağ döktüler. Bu mücadelenin nasıl bir mücadele olduğunu unutmayacaksınız gençler! Siz unutursanız herkes unutur. Bu mücadelede hepimiz ortaya irade koyduk. Siz bu ülkenin asil evlatları, asıl unsurları ve demokrat bireylerisiniz. Her birinize teşekkür ediyor, önünüzde eğiliyorum.

'İYİ PARTİ OLMASA BÜYÜKŞEHİRLERİ ALABİLİR MİYDİK?'

İYİ Parti yeni bir partidir evet ama ezilenlerin, haksızlık karşısında duranların partisidir. O yüzden cesuruz, o yüzden iyiyiz. Biz 5 senelik bir parti olabiliriz ama kökümüz Atamızın yanında duranların yanıdır. Onların torunları, onların çocuklarıyız biz.

Aynı zamanda İYİ Parti, akıl ve stratejik temelli bir partidir. O nedenle 31 Mart seçimlerine CHP ile, sizin isteğinizle teklif götürerek gittik. Buradaki amaç neydi? Çalma çırpmanın dibinin görüldüğü o harami düzenin yıkılmasıydı. Eğer o gün bunu yapmasaydık bugün '13. cumhurbaşkanı altılı masanın adayı olacak' diyebilir miydik? O gün siz dediniz, 'Ankara, İstanbul ve İzmir'i almalıyız.' Ve yaptık. İYİ Parti olmasaydı bunlar yapılabilir miydi? Bugün birilerinin sinir sistemi bozulabilir miydi? Ama özellikle İstanbul mahvetti, kahretti abiyi. Seçimi iptal ettiler, 800 bin oy fark attık. Bu, milletimizin iradesine göz koyanın elini kolunu kırma eyleminin bir sonucudur.

'ERDOĞAN HAPİS YATTIĞINDA DA SARAÇHANE'DEYDİM'

Şimdi de gelmiş, ahmak sözünden dolayı İBB Başkanı'na ceza verdiler. Partimiz açısından bakıldığında, tarih tekerrür ediyor. 1998 yılında Erdoğan hapis yatmıştı. O hapse girerken Saraçhane'de bir büyük kalabalık vardı. Karşınızda duran genel başkanınız da oradaydı. Haksızlık yapan ne kadar zorba olursa olsun onun karşısında dikiliriz çünkü. Oradaydım ve İmamoğlu için yine oraya gittim.

Bugün bu salondaki pek çok insan işkence gördü, eziyet gördü. Ama o zaman bile yargıçlar, cübbelerine düğme dikmemişlerdi. Bugün yargı, o günden daha vesayet altında. Daha fazla emir komuta zinciri içinde. İşkence gören ama yine de muhbirlik yapmayan arkadaşlarımı gördüm. İşkenceye rağmen devletini şikayet etmeyen arkadaşlarımı gördüm. Yani biz bu milleti karşılıksız sevenlerdeniz.

'KENDİ GÜCÜMÜZLE BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ'

Ey bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, hırsızları, korkakları! Bizi iyi tanıyın, iyi bilin. Biz kan kusup kızılcık şerbeti diyenlerdeniz. Dolayısıyla 2023 seçimlerini kazanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için biz bu işi başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız! Biz başaracağız! Başbakan Akşener diyorsunuz ya bana, bu bir feragattır ama aynı zamanda iddiadır. Sizden istediğim şu, birinci parti çıkacağız. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle, çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız inşallah."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN