Akşener Millet İttifakı'nı hedef alanlara seslendi: Teneşire yatırıldım

Akşener Millet İttifakı'nı hedef alanlara seslendi: Teneşire yatırıldım

İBB tık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Açılışı Töreninde konuşan İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu dönemi öncesinde temeli atılan tesisin tamamlanarak açılışının yapılmasının Millet İttifakı ve İBB'ye yönelik eleştirilere bir cevap niteliğinde olduğunu söyledi. Akşener, her şeye rağmen eleştirilerin ve karalamaların devam edeceğini belirterek, "Benden başlandı zaten hayırlısı ile teneşire yatırıldım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Açılışı töreninde konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Akşener, Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ilk katı atıktan enerji üreten tesisinin temelinin Ekrem İmamoğlu döneminden önce atıldığını hatırlatarak, 24 Haziran seçimleri öncesinde 'projeler devam etmeyecek' yönündeki serzenişlerin boşa çıktığını söyledi. Akşener, her şeye rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilen süreçte Millet İttifakı'nın karalama ve iftiralarla karşı karşıya kalacağını vurgularken, "Benden başlandı zaten hayırlısı ile teneşire yatırıldım" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Aranızda olmaktan büyük bir heyecan duyduğumu ifade etmek isterim çünkü çok güzel bir tesisin açılışına şahitlik etmek üzere buradayız. Sayın Başkan (Ekrem İmamoğlu) konuşurken 3 çıktısı olduğunu düşündüm bu tesisin. Birincisi 2017'de temelinin atıldığını ve rahmetli Kadir Topbaş'tan başlayarak emeği geçen herkese teşekkür ettiniz biz de teşekkür ediyoruz.

Bu ne biliyor musunuz? Bu hizmetin devamlılığı, sürdürülebilirliğine bir örnek. Siz konuşurken aklıma İstanbul seçimleri geldi. Halbuki iddia edilen siz bunları tekmeyle yıkmanız lazımdı. Ama demek ki seçim hizmet üzerinden, rekabete dayanarak yapıldığında ve milletimizin tercihine saygı duyulduğunda hiçbir şey tekmelenmiyormuş tam tersine yapıldığı takdirde o doğru işlerin devamı için hiçbir psikolojik problem hissetmede hakkı teslim ederek yol yürünebiliyormuş.

TENEŞİRE YATIRILDIM

Bu çok önemli bir örnek. Bunu niye altını çize çize söyledim? Şimdi de Millet İttifakı'nın bugün itibarıyla iki siyasi partisinin genel başkanı olarak buradayız. 24 Haziran'a göre 4 siyasi partinin iki genel başkanı olarak buradayız inşallah daha da genişler Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken benzer iddialar, iftiralar, karalamalarla karşı karşıya kalacağız bugünden itibaren kalıyoruz yani benden başlandı zaten hayırlısı ile teneşire yatırıldım.

Şu tesisi yüzde 20 ile alıp yüzde 100'ünü tamamlayıp açılışını yapmak bütün sözlerden tesirli. Birinci çıktısı bu.

İkinci çıktısı yeşil çözüm dediğimiz kararlılık. İstanbul gibi dünyanın en büyük şehirlerinden birinde bu yeşil çözüm üzerinden hem çöp meselesinin önemli bir kısmını halledeceğiniz hem oradan elektrik üreteceğiniz başka bir anlamı var bu tesisin ve bu adımlar devam edecek.

Üçüncü çıktısı da o da benim uzmanlık alanım ben tarihçiyim... Hem Türk tarihi Türk medeniyetinin hem de dinimizin en büyük özelliği az tüketmek üzerinedir. Dinimiz der ki 'Çok yeme kalbin kararır.' Anahtar kelime 'yeteri kadar.' Evlerimize bakın yeteri kadar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN