Akşener'den Alevilere yönelik tehdidine tepki: İktidarın nefret söyleminin sonucu

Akşener'den Alevilere yönelik tehdidine tepki: İktidarın nefret söyleminin sonucu

İzmir'de bir vatandaşın evine 'Defol Alevi' yazılmasına bir tepki de İYİ Parti lideri Akşener'den geldi. Twitter'da paylaşım yapan Akşener "İzmir'de Alevi vatandaşlarımıza yönelik çirkinliği şiddetle kınıyorum. İktidarın nefret söyleminin ülkeyi getirdiği nokta işte bu" ifadelerini kullandı.

İzmir'de bir vatandaşın evine 'Defol Alevi' yazılmasına bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

Konuya ilişkin Twitter'dan  paylaşım yapan Akşener "İzmir'de Alevi vatandaşlarımıza yönelik çirkinliği şiddetle kınıyorum. İktidarın nefret söyleminin ülkeyi getirdiği nokta işte bu. Yarattığınız toplumsal tahribatın sonucu işte bu. Ayıptır, ayıp" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılarak çarpı işareti konulmuştu. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan yazılamayı fark eden aile, karakola giderek şikayette bulunmuştu.

Olayın sosyal medyada da yankılanması üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız açıklama yapmıştı. Vali Ayyıldız, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN