Akşener'den İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Başvurudan hala ses yok

Akşener'den İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Başvurudan hala ses yok

İYİ Parti lideri Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını durdurmak için Danıştay'a yaptıkları başvurudan hala ses çıkmadığını ifade ederek, “Danıştay'ı, kadınlara olan sorumluğunun farkındalığına ve 1 Temmuz'u beklemeden üzerindeki vesayetten sıyrılarak görevini yapmaya davet ediyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını durdurmak için Danıştay'a yaptığımız başvurumuzdan hâlâ ses yok" ifadesini kullandı.

Akşener Twitter hesabından, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını durdurmak için Danıştay'a yaptığımız başvurumuzdan hâlâ ses yok. Danıştay'ı, kadınlara olan sorumluğunun farkındalığına ve 1 Temmuz'u beklemeden üzerindeki vesayetten sıyrılarak görevini yapmaya davet ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

İPTALE İTİRAZ ETMİŞTİ

İYİ Parti lideri, 30 Mart'ta Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için Danıştay'a başvurmuştu. Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinde kamu yararı bulunmadığına dikkat çekerek, “Sözleşmenin iptal edilmesinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadınlarının mağduriyetine sebep olacağı gözetilmelidir” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN