Akşener, Erdoğan'ın tepki çeken kararını eleştirdi: Hem ayağına hem topuğuna kurşun sıktı

Akşener, Erdoğan'ın tepki çeken kararını eleştirdi: Hem ayağına hem topuğuna kurşun sıktı

İYİ Parti lideri Akşener, Kanal İstanbul için referandum teklifini yineledi, "Hadi bakalım. Sayın Erdoğan bu işleri severdi eskiden, İstanbulluya bir referandum yapsın, burada rıza kavramı yok" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi hakkında da konuşan Akşener "Sayın Erdoğan hem ayağına kurşun sıktı hem de topuğuna sıktı" yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kanal İstanbul tartışmalarına değinen Akşener "Hadi bakalım. Sayın Erdoğan bu işleri severdi eskiden, İstanbulluya bir referandum yapsın, burada rıza kavramı yok" diye konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"(İstanbul Sözleşmesi) Sayın Erdoğan hem ayağına hem de topuğuna sıktı. Çok yalnız hissedeceğiz. İster seküler, ister muhafazakar pek çok kadının kendisini güvence altında hissettiği bir kavramdı. Çok üzgünüm. Arkadaşlarıma hukuki olarak ne gerekiyorsa yapın dedim.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadının toplum içinde var olabilmesi, kanunlar karşısındaki durumu iyimser ayrımcılığa kadar bir durumu var. İstanbul Sözleşmesi sadece dayak yiyen istismara uğrayan değil her konuda kadının varlığının saygı duyulmasının hepsinin içinde yer aldığı bir sözleşme.

"BU ÜLKEDE TAPU DELİNMİŞ"

(Sedat Peker'in açıklamaları) Sedat Peker'in açıklamalarını herkes gibi takip edenlerden birisiyim. Gözden kaçan bir şey var; ben o günden beri Türkiye adına çok korkuyorum. Tarihçiyim. Osmanlı'da olmadı. İşgal dönemindeki Türkiye'de olmadı. Cumhuriyet döneminde olmadı. Nedir? Tapunun delinmesi. Paramount Oteli'nin sahibinin kızının konuşmasını dinledim. Yasemin Victoria Uras. Onu izledim. Bu ülkede şantajlar olmuştur; keş paralara şantajlar üzerinden paralar alınmıştır, yolsuzluklar yapılmıştır falan filan.

Ama fabrikanın tapusuna otelin, diğer bir ifadeyle tapu olarak üzerinizde bulunan bir şeyin 'üzerine çökülmek' diye bir kavram olmamıştı. O çökmeyi ancak bilek gücüyle silahla milahla olmaz. Çantayla parayı silahla alırsınız ev tapunuzu dükkan tapunuzu fabrika tapunuzu hiçbir güç alamaz. Hakim alır. Onu gördüm. Bu ülkede tapu delinmiş. Tapunun delinmesi her şeyin sorgulanması anlamına gelir. Kimse bunun üzerinde durmadı.

Sıradan insanlarsınız, eviniz var, bir tane dükkanınız var tapulu. Silah zoruyla alamazlar ama hakim ayarlarlarsa alınır. Zonguldak'ta bir kadın yanıma geldi. 'İmam nikahıyla evliydim, iki oğlum var. Kocam öldü. 6 bin lira maaş bağlandı' dedi. İddiasına göre aile kadın için kötü yola düştü diye bir rapor alıyor. Sokakta gördüm. Evden atmışlar, çocuklar mahkeme sonuçlanıncaya kadar Çocuk Esirgeme'de, kadın dışarıda.

"BİLEK GÜCÜYLE, SİLAH GÜCÜYLE OLMAZ"

Dedim ki fabrikanın, otelin tapusu, şimdi de ev tapusu. Hanımefendinin son durumunu bilmiyorum. Lütfü Türkkan Bey takip ediyor. Kadın evden çıkarılmış. Maaşa el konmuş. Bu bilek gücüyle, silah gücüyle olmaz. Buradan ilan ediyorum, ben bundan korktum. Bu tapu delinmesi can masumiyetiyle aynıdır. Ne Osmanlı devrinde olmuştur bu. Hapse girersin tapu sende kalır. Hakim ayarlayıp, tapunun alınmasından bahsediyorum.

Tek tek aday mı, ortak aday mı olacak bilmiyorum. Hepimizin ortak paydası sistem değişikliğidir. Biz iş birliği yapan siyasi partileriz. Tek adayla gitmek bana göre uygun ama dayatmıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN