Akşener'e çiçek veren öğretmene sürgün

Akşener'e çiçek veren öğretmene sürgün

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 20 Temmuz’daki Giresun’un Bulancak ilçesi ziyareti esnasında çiçek veren bir öğretmen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında öğretmen, bulunduğu okuldaki görevinden alınıp başka bir ilçedeki okula sürgün edildi. Ayrıca öğretmene bir de maaş kesme cezası verildi. Yaşananlara tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk AK Parti mitinglerine gitmeleri için öğretmenlere gönderilen mesajları hatırlattı.

Giresun’daki Piraziz Meslek Lisesi’nde muhasebe öğretmenliği yapan Mustafa Dizdar, geçen 20 Temmuz’da Bulancak ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek verdi. 21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar'ın bir arkadaşı, Akşener’e çiçek verdiği anları sosyal medyadan yayınladı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde muhasebe öğretmenliği yapan Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyleyen Dizdar'a değerlendirmede yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı.

65 KİLOMETRE UZAĞA SÜRÜLDÜ

Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinine karar verildi. Cezalara itiraz eden Dizdar, karşı dava açmaya hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı’na da dilekçe yazarak cezanın kaldırılmasını istedi. Dizdar dilekçesinde “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa’ya da aykırı” ifadelerini kullandı.

'BİNLERCE MEMURU TALİMATLA GÖTÜR, AKŞENER’E ÇİÇEK VEREN ÖĞRETMENİ SÜRGÜN ET'

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da skandal üzerine tepkisini şöyle getirdi: "Binlerce memuru talimatla, hem de ilden ile mitinge götür, Giresun’da, Sn Meral Akşener’e çiçek veren öğretmene maaş kesim cezası ver ve sürgün et! İşte, AKP’nin adaleti budur! Yuh olsun, yazıklar olsun. Gün gelir, o tetikçilerden hesabı sorulur."

Koncuk, konuyla ilgili diğer paylaşımında da, AKP'nin Silivri İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantıdan iki fotoğraf paylaştı. Koncuk'un paylaşımında, toplantıda Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve bazı öğretmenler de yer aldı.

'SİLİVRİ'DEKİ ÖĞRETMENLERE NE YAPTINIZ?'

Koncuk paylaşımında "Sayın Akşener’e çiçek takdim etti diye, Giresun’da öğretmenimize ceza verenler, bakın bunlar da, Silivri AKP İlçe Başkanlığında yapılan toplantıya katılan, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve bazı öğretmenler. Ne yaptınız? Ceza mı verdiniz? Zalimsiniz!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN