Akşener'in adayı CHP'li o başkan mı? İlk kez açıkladı: "Böyle bir süreçte sorumlu bir siyasetçi..."

Akşener'in adayı CHP'li o başkan mı? İlk kez açıkladı: "Böyle bir süreçte sorumlu bir siyasetçi..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma yetkisini kaybetmiştir. Altılı Masa noter masasına dönüştü. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz" açıklamaları sonrasında İYİ Parti'nin, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği iddia edilirken Özcan, söz konusu iddialar hakkında sessizliğini bozdu.

Dün gerçekleşen İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'ndaki diğer beş parti ile 'cumhurbaşkanı adayı' isminde birleşemediklerini açıkladı.

İYİ Parti lideri Akşener, diğer beş partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldıklarını kendilerinin ise onlara gelen anket sonuçları niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini verdiklerini duyurdu.

iki büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırıp, "Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor" ifadelerini kullanan Akşener, "Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma yetkisini kaybetmiştir. Altılı Masa noter masasına dönüştü. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ne bir kumar masası ne de bir noter masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türkiye'nin iradesini bir kişinin dudağı arasına bırakmayacağız. 'Ben' değil 'biz' demeye devam edeceğiz. Tüm dayatmaları yıkacak ve milletimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir." dedi.

Tanju Özcan için YDK süreci başlıyor

"İYİ PARTİ TANJU ÖZCAN'I ADAY GÖSTERECEK" İDDİASI

Akşener'in bu açıklamaları sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını açıklarken İYİ Parti'nin daha önce "Hazırım inan olsun... Sandıkta dürüvereyim defterini... Güvenin bana... Yenerim!!!" açıklamasında bulunan Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ı aday göstereceği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Rabia Yılmaz'a konuşan Bolu Belediye Başkanı Özcan, söz konusu iddialar hakkındaki sessizliğini bozdu.

ÖZCAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Söz konusu iddialar hakkında "Bu süreçle ilgili şu aşamada bir açıklama yapmak istemiyorum. Öyle bir şey yok" açıklamasında bulunan Tanju Özcan, "O halde bu iddialar asılsız mı?" sorusuna ise "Hayır, 'Bana intikal eden böyle bir şey yok' dedim sadece" şeklinde yanıtladı.

Özcan, "Olası bir adaylık teklifine yanıtınız ne olur?" sorusunu ise "Konuşmak istemiyorum. Böyle bir süreçte, sorumlu siyasetçiler çok fazla konuşmamalı." şeklinde yanıtladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN