Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş' formülü hukuken mümkün mü?

Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş' formülü hukuken mümkün mü?

İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın İYİ Parti lideri Akşener'i ziyaret etmesinin ardından "İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" önerisi siyasetin gündemini hareketlendi. Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu söz konusu formülün hukuken mümkün olup olmadığına dair soruları yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmelerinin ardından İYİ Parti'den sürpriz bir açıklama geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" dedi.

Söz konusu önerinin ardından siyasetin gündemi hareketlendi. İlgili formülün hukuken mümkün olup olmadığına ilişkin soruya, anayasa hukukçusu ve CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu yanıtladı.

Halk Tv'den Can Coşkun'un haberine göre Kaboğlu, bu formülün bazı koşullarla gerçekleştirilebileceğini belirtiyor.

'GÖREVDEN AYRILMALARINA GEREK YOK'

Can Coşkun, Kaboğlu ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

Kaboğlu, resmi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylığı statüsü olmadığı için seçime kadar iki belediye başkanının görevden ayrılmasına gerek olmadığını ancak seçimden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerektiğini söyledi.

Kaboğlu'na göre İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na "geç" atanmaları da bir formül olarak düşünebilir. Zira bu seçimden 10 ay sonra yerel seçimler var...

Özetle; 10 ay sonra Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevine atanacakları konusunda şimdiden bir vaat verilirse bu uygulanabilir.

Diğer tek çözüm ise yasal değişiklik ile hem belediye hem de Cumhurbaşkanı yardımcılıklarını beraber yürütebilmek...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN