Alerjisi olanlar dikkat risk haritası kıpkırmızı oldu! O 8 ilimizde yaşayanlar evden dışarı adım atmasın: En yüksek seviye

Alerjisi olanlar dikkat risk haritası kıpkırmızı oldu! O 8 ilimizde yaşayanlar evden dışarı adım atmasın: En yüksek seviye

Her geçen gün yeni uyarılarda bulunan meteorolojiden uyarı bu kez alerjisi olanlara geldi! Risk haritası kıpkırmızı oldu! Alerjisi olan bireyler başta olmak üzere o sekiz ilimizde yaşayanlar evden dışarı çıkmasın! Meteoroloji paylaştı, en yüksek seviyede olacak...

Serin havalar yerini ılık havalara bırakırken, meteorolojiden farklı uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji kaynakları bu kez İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu, Bilecik, Düzce, Zonguldak başta olmak üzere alerjisi olanları uyardı.

ÇOK YÜKSEK SEVİYEDE POLEN ALARMI

Meteoroloji kaynaklarından Hava Forum sayfası, X hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla, alerjisi olan vatandaşları önümüzdeki günler için uyardı. Polen risk haritasının kırmızıya dönüştüğünü belirten Hava Forum, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu, Bilecik, Düzce ve Zonguldak'ta en yüksek seviyede "Çok yüksek" riskin bulunduğunu bildirdi.

Hapşırma, boğazda yanma, burun içinde acıma, gözlerde batma gibi belirtilerin artabileceğine dikkat çeken Hava Forum, vatandaşları evden dışarı adım atmamaları konusunda uyardı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Alerjik reaksiyon riskinin yüksek olduğu bu günlerde, dışarı çıkacak olanların maske takarak ve uygun önlemleri alarak hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan yetkililer, sağlık durumu hassas olan bireylerin ise mümkünse dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Hava Forum'un verilerine göre, alerji risk haritasındaki bu artışın önümüzdeki 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN