ALES geç başvuru tarihi ne zaman? ALES geç başvuru ücretleri belli oldu

ALES geç başvuru tarihi ne zaman? ALES geç başvuru ücretleri belli oldu

Üniversitelerde akademik kariyer düşünenlerin girdiği 2019 ALES sınavı için başvurular 25 Eylül’de tamamlandı. Sınav hazırlıklarını yapıp da başvuruyu kaçıranların merakla beklediği ALES geç başvuru tarihleri ve başvuru ücretleri ise ÖSYM tarafından son dakika olarak duyuruldu. İşte detaylar...

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) bu yıl 3’ncüsünü düzenlediği ALES başvuruları, 17 Eylül’de başlayıp, 25 Eylül’de tamamlandı. Bu tarihleri kaçıranlar için açılan 2019 ALES/3 geç başvuru tarihleri ve ücretleri açıklandı. Gelişmeler karar.com’da…

ALES GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ VE ÜCRETLERİ

ÖSYM'den paylaşılan takvime göre, 2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) geç başvuruları 8 Ekim 2019 tarihinde alınacak. Adaylar geç başvuru ücreti olarak 180 Türk lirası ilgili bankaya yatıracak. Sınav başvurusu ve başvuru ücreti aynı gün alınacak.

SINAV NE ZAMAN?

2019-ALES/3’ncü sınavı ise 17 Kasım 2019 Pazar günü uygulanacak.

19-09/26/aless.jpg

SINAV HAKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Sınavda adaylara sözel ve sayısal test soruları yöneltilecek. Sözel testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan, sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, çeşitli bölümlerden gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının yanıtlayabilecekleri nitelikte olacak. Sınav Türkçe yapılacak.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN