Ali Babacan, Hafize Gaye Erkan'ı işaret etti: Merkez Bankası Başkanı şikayet ediyorsa işçiler ne yapsın?

DEVA Partisi lideri Babacan, Konya'da partisinin İlçe Kongresi'nde yaptığı açıklamada; geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda İstanbul'daki kira fiyatlarının yüksekliğinden dolayı annesinin evinde yaşadığını belirten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a tepki gösterdi. Erkan'ın Türkiye'de en yüksek maaşları alan bürokratlardan biri olduğunu vurgulayan Babacan, "Merkez Bankası Başkanı’nın kiralardan şikayet ettiği bir şehirde memurlar, öğretmenler, işçiler nasıl yaşayacak?" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı, bugün Konya'da düzenlenen partisinin Selçuklu İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki kira fiyatlarını da eleştirdi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası'nın yeni başkanı bir röportaj vermiş ve demişki; “İstanbul’da kiralar öyle pahalı ki, annemin evine taşındım.”

Bilmeyenler bilsin; 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olan bir kardeşniz olarak söylüyorum; Merkez Bankası Başkanları, bütün bürokrasi sisteminde en yüksek maaş alan bürokratlardan birisidir.

'İŞÇİLER, ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?'

Ben şimdi soruyorum; bu ülkede Merkez Bankası Başkanı’nın kiralardan şikayet ettiği bir şehirde memurlar, öğretmenler, polisler nasıl yaşayacak?

Doktorlar ne yapacak? İşçiler ne yapacak? Öğrenciler ne yapacak?

Her gün motor üstünde canını tehlikeye atan kurye arkadaşlarım ne yapacak?

Açlık sınırının bile altında bir emekli maaşı alan bir vatandaşımız nasıl yaşayacak?

İnsanlarımız bırakın artık ev almayı, araba almayı; emekli maaşıyla kira ödemenin imkansız olduğu bir ülkede yaşıyor şu anda.

'İNSANLAR TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR'

Her yerde önümüzü kesiyorlar, diyorlar ki; "8 bin lira emekli maaşım var, kiram 5 bindi şimdi ev sahibim 10 bin lira istiyor. Ben nasıl geçineceğim? Ekmek parasını nasıl bulacağım?"

Bugün Türkiye'de bir emeklinin eğer oturduğu ev kendisinin değilse, emekli maaşıyla Türkiye'de geçinmek mümkün değil. Bırakın temel ihtiyaçları (giyim vs.) temel gıda ihtiyaçlarını bile bir emekli maaşıyla Türkiye'de karşılanamamaktadır. Bunun sebebi de ekonominin kötü yönetilmesidir.

Gerçekten bırakın ev almayı, araba almayı; insan onuruna yaraşır bir hayat yaşamak, artık Türkiye'de mümkün olmaktan çıkmıştır.

'İNSANLAR KOLAY PARA KAZANMANIN YOLLARINI ARIYOR'

Böyle bir ortamda, insanlar kolay para kazanma yolları araştırmaya başlıyor.

Gençlerimizi gayrimeşru, ahlakî olmayan yollara itiliyor. Ülkede her türlü yasadışı kumar, fuhuş ve bahis oyunları tavan yaptı.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI

Milletimiz imece usulü yardımlar toplarken, eylemler, boykotlar örgütlerken; iktidar ne yaptı?

İktidar, insanları önce Gazze için sokaklara topladı, sonra onlara “Bizden bu kadar!” deyip ortadan yok oldu.

Ama biz bu tavrı Mavi Marmara’dan hatırlıyoruz.
“Giderken bana mı sordunuz?” diyen Sayın Erdoğan’dan hatırlıyoruz.

Mavi Marmara mağdurları haklarını mahkemelerde ararken, İsrail’le ikili anlaşma imzalayıp bu davaları düşüren bir iktidar anlayışından hatırlıyoruz.

'İKTİDARI ORTADA GÖREMİYORUZ'

Evet, iktidarı ortalarda göremiyoruz. Ne yapıyorlar? Ben söyleyeyim:

Yerel seçimler için İsrail’le ticari ilişki içerisinde olmayan aday arıyorlar. Çünkü, akrabalarından arkadaşlarına, İsrail’le çıkar ortaklığı bir çok yere sirayet etmiş durumda. İşleri zor işleri. Ne diyelim, Allah kolaylık versin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN