Ali Babacan’dan hükümete sert eleştiri: Bunlar kuruyemişçi dükkanını bile batırır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya'da gerçekleştirdiği seçim gezisi sırasında hükümeti sert bir dille eleştirdi. Malatya'daki kontenyer bölgesinde bir araya gelen kalabalığa seslenen Babacan, eliyle karşısındaki kuruyemişçi dükkanını göstererek hükümetin ekonomi politikasına dikkat çekti. Babacan, "Şu karşıdaki kuruyemişçiyi çalıştıramazlar. 3 ayda kuruyemişçi dükkanını batırırlar" ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle konteynerlerde hizmet veren basın mensuplarını ziyaret etti. Babacan, buradaki konuşmasında, ticaretin gerçeklerini anlayan kimselerin, hükümet yetkililerinden daha iyi olduğunu savundu. "Herhangi bir bakkalın yanında 2 ay çıraklık yapmış birisi ticaretin gerçeklerini bunlardan daha iyi bilir" diyen Babacan, ekonomik politikaların yetersizliğini vurguladı.

yeni-proje-6-001.jpg

Ayrıca, ülkenin yönetiminin toplumdan ve gerçeklerden kopuk olduğunu belirterek, "Şu anda gerçekten toplumdan kopmuş, ülkenin gerçeklerinden kopmuş bir yönetim var işbaşında; onun için olmuyor, onun için çözülmüyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-7-001.jpg

Babacan'ın bu açıklamalarıyla birlikte, DEVA Partisi'nin ekonomi politikaları ve yönetim anlayışı üzerindeki vurgusu bir kez daha ön plana çıktı. Öe yandan Babacan, emeklilerin hiçbir zaman bu kadar perişan olmadığını söyledi.

Türkiye'de emeklilerin zor koşullarda yaşadığını belirten Babacan, "Merkez Bankası (MB), bağımsız çalışmadan bu ülkede enflasyon düşmez. TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklamadan bu ülkede güven oluşmaz" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir