Alman siyasetçilerden Erdoğan eleştirisi: Muhtemel Almanya ziyareti polemik konusu

Alman siyasetçilerden Erdoğan eleştirisi: Muhtemel Almanya ziyareti polemik konusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayında Almanya’ya yapması beklenilen ziyaret bir çok Alman siyasetçi tarafından eleştiriliyor. Gelmesin diyenler de var gelsin ve uyarılsın diyenler de.

KARAR | ALMANYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yapması beklenen ziyaret Alman siyasetinde tartışma konusu oldu. Erdoğan’ın Hamas hakkında yaptığı açıklamalar Alman kamuoyunda tepki çekmişti. İktidar ortağı FDP (Hür Demokrat Parti) Genel Sekreteri Bijan Djir Sarai Erdoğan’ın muhtemel Almanya ziyareti hakkında ‘’Erdoğan’ın İsrail’e karşı sürekli yaptığı nefret konuşmaları ve terör örgütü Hamas’la dayanışması tahammül edilir değil. Bu Alman hükümeti tarafından görmezden gelinemez, bir karşılığı olmalı’’ dedi.

Genel Sekreter Sarai Kasım ayı için planlanın ziyaretin sorunlu olduğunu belirterek, ‘’Türk devlet başkanını bu bağlamda Almanya’da ağırlamalı mıyız bu tartışılır’’ dedi. Sarai bu ziyarete karşı olduğunu açıklarken aynı partinin başka bir federal milletvekili Marie Agnes Strack Zimmerman ziyarete olumlu yaklaştığını belirterek ‘’ Erdoğan’ın konuşmaları, din savaşı çağrısı yapması korkunç…..Ancak iletişim halinde kalmamız gerekir… Erdoğan bölgede yangının yayılmasına karşı önemli bir rol oynuyor’’ dedi.

Erdoğan’ın Almaya ziyaretini ne zaman yapacağı kesinlik kazanmazken, Berlin’de ziyaretin Kasım’ın ikinci haftasında olacağı yönünde resmi olmayan açıklamalar var.

İktidarın büyük ortağı SPD (Alman Sosyaldemokrat Parti) Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise “Erdoğan terörist eylemlerin içeriğini göreceli hale getiriyor. Başkaban Olaf Scholz kendisine Hamas’ın cürümlerini önemsizleştirmenin hiç bir şekilde kabul edilemez olduğunu söyleyecektir‘‘ dedi.

Yeşiller Avrupa Parlamentosu milletvekili Sergey Lagodinsky ise hem Scholz’un hem de diğer AB liderlerinin Erdoğan’a antisemit ve anti İsrail söylemleri sonlandırmayı öğretmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN