Altın fiyatlarında tarihi zirve! Resmen uçacak

Altın fiyatlarında tarihi zirve! Resmen uçacak

Bank of America’dan Altın Fiyatları İçin Çarpıcı Tahmin: Ons Başına 3000 Dolar! İşte detaylar…

Son dönemde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatlarına ilişkin dikkat çekici bir rapor yayımlandı. Dünya çapında önde gelen finans kuruluşlarından Bank of America, altın yatırımcılarına yönelik bir tahminde bulunarak ons altın fiyatlarının 3000 dolara yükseleceğini öngördü.

Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte yatırımcıların yeniden geleneksel yatırım araçlarına yönelmesi, altın fiyatlarının son yıllarda gözle görülür bir artış göstermesine neden oldu. 2024 yılı itibarıyla altın, alternatif yatırım araçları arasında en yüksek değere ulaşarak tarihi bir zirveyi gördü. Bu bağlamda, Bank of America’nın yayınladığı rapor, piyasalarda büyük yankı uyandırdı.

img-5021.jpeg

Raporda, uzman görüşlerine yer verilerek, ons başına 2352 dolar ile tarihi zirvelerini gören altın fiyatlarının 3000 dolar seviyelerine ulaşacağına dair bir uyarı yapıldı.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın enflasyon karşısında birikimlerini altında tutması nedeniyle, bu tahminin gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını doğrudan etkilemesi bekleniyor. Finans kuruluşlarının yılın başlarında 2350 dolar seviyelerini işaret etmesiyle birlikte, yılın ilk çeyreğinde bu tahminlerin gerçekleşmesi, altın için yıl sonu beklentilerini daha da yükseltti.

Bank of America, altın yanı sıra tüm emtia piyasasında önemli değişimler öngörüyor. Banka, önümüzdeki 12 ay içinde ons altın ve ons gümüş fiyatlarının sırasıyla 3000 dolar ve 30 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyor. Ayrıca, bakır ve alüminyumun 2026 yılına kadar sırasıyla ortalama 12000 dolar ve 3250 dolara ulaşacağını, çinko arzında ise bir açık beklendiğini belirtiyor.

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş trendinin ne zaman başlayacağına dair ise gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) atacağı adımlara çevrildi. Ekonomistler, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte Fed’in faiz indirimine gitmesi ve bu durumun altın fiyatlarını 3000 dolar seviyelerine taşıması ihtimalini “muhtemel” olarak değerlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN