Altında 20 gün sonra zelzeleye hazır olun! İslam Memiş'ten gram altını ve altın borcu olanlara çağrı

Altında 20 gün sonra zelzeleye hazır olun! İslam Memiş'ten gram altını ve altın borcu olanlara çağrı

Uzman isim İslam Memiş, altın yatırımcıları için kritik bir döneme girildiğini belirtiyor...

İslam Memiş'e göre, Eylül ayı, dip fiyattan altın almak için son fırsatlarla dolu. Ekim ayında ons bazında 2000 dolarlık sınırın aşılmasını bekleyen uzman, gram altında da benzer yükselişlerin beklendiğini ifade ediyor.

OPERASYON TEHLİKESİ VE ACEMİ YATIRIMCILAR

Yaşanan yükselişin ardından gelen düşüşle, altın fiyatlarında yeni bir operasyon tehlikesi doğmuş durumda. Aşağı yönlü hareketler, özellikle yeni yatırımcıları panik satışa itebilir. Memiş bu konuda, "Sizlerin dip fiyattan satacağı altını, balinalar çok ucuza toplayacaktır" uyarısında bulunuyor.

2-028.jpg

ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYEN ANA FAKTÖRLER

Dünya genelinde altın fiyatlarını belirleyen iki ana faktör bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarıdır. İkincisi ise uluslararası piyasalardaki krizler ve sağlık sorunlarıdır.

ÇİN EMLAKÇILIK SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ UYARISI

Çin'den gelen verilere göre, emlak sektöründki batışlar, dünya piyasalarındaki güvensizlik ortamını tetikleyebilir. Bu, altına olan talebi artırarak fiyatların yükselmesine neden olabilir.

DOLAR KURU VE GRAM ALTIN/TL FİYATLARI

Orta Vadeli Program'a göre, dolar kuru tahminleri 2026 yılına kadar 47 liraya kadar ulaşabileceğini gösteriyor. Gram altın/TL fiyatlarının dolara endeksli olması, dövizdeki bu yükselişin altın fiyatlarına da yansıyacağına işaret ediyor.

SONUÇ VE TAVSİYELER

Memiş, Eylül ayında altın için bir alım fırsatı olduğunu ve bu fırsatın kapanmadan değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Emtialar için de hazırlıkların şimdiden başlatılmasını öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN