Altını olanlar hazırlığa başlasın! Selçuk Geçer vakit geldi diyerek altının yükseleceği tarihi duyurdu

Altını olanlar hazırlığa başlasın! Selçuk Geçer vakit geldi diyerek altının yükseleceği tarihi duyurdu

Selçuk Geçer’den altını olanlara güzel haber geldi! Altını olan hazırlığa başlasın! Geçer vakit geldi diyerek tarih verdi! O tarihte altın yeniden uçuşa geçiyor! Selçuk Geçer ‘Hazırlığa başlayın’ dedi...

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası, ekonomist Selçuk Geçer altın sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. Geçer, alınan kararın yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna dikkat çekti.

İLERLEYEN DÖNEMLERDE BÜYÜK ETKİ YARATACAK

b8e44f28-altin-fiyatlari-ne-kadar.jpg

FED'in dün akşam 21.00'de açıkladığı karara göre, faiz oranlarında değişikliğe gidilmedi ve 5.25-5.50 aralığında sabit kaldı. Kararın sürpriz olmaması emtia piyasalarında büyük bir değişikliğe sebep olmasa da ekonomist Selçuk Geçer bu adımın ilerleyen dönemlerde büyük etkiler yaratacağını belirtti.

ONS ALTIN 2500 DOLAR SEVİYELERİNE ÇIKACAK

1186.jpg

Geçer, Fed'in 25 baz puanlık artırıma yönelik beklentilerin ortadan kalktığını ve 2024 yılının son çeyreğine kadar faizlerin sabit tutulmasının muhtemel olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2024 yılının ilk aylarından itibaren piyasaların faiz artırımını fiyatlamaya başlayacağını ve bu durumun ons altında önemli yükselişlere sebep olabileceğinin altını çizdi.

Geçer, ons altının 1980 dolar seviyelerinde dolaştığı şu günlerde, 2024 yılının ortalarında 2400-2500 dolar seviyelerinin mümkün olduğuna işaret etti. Dolar ve Euro gibi geleneksel yatırım araçları yerine emtialara yönelmenin uzun vadede daha büyük getiriler sağlayabileceğine vurgu yaptı.

DÖZVİZDE SIÇRAMA BEKLENTİSİ

1664518180092-my-project-69.jpg​​​​​​​

Türkiye'de dövizde de önemli sıçramalar yaşanacağını belirten Geçer, ons altın fiyatlarının dolar/TL paritesi ve ons altın tarafından etkileneceğini belirterek, gram altın/TL fiyatlarında çift yönlü bir yükseliş olacağını belirtti.

Geçer ayrıca, altın fiyatlarındaki değişimlerin jeopolitik risklerle doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekerek, Orta Doğu'daki gelişmelerin altın ve petrol fiyatları üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabileceğini ifade etti.

‘ALTIN DEĞERLENMEYE DEVAM EDECEK’

6539fae486b2474810231774-1.jpg​​​​​​​

Geçer altın fiyatlarının şu anda pahalı olduğunu belirtse de bu seviyelerden alım yapmanın hala fırsat olduğunu "Altın değerlenmeye devam edecek. Bu yüzden geçmiş haftalarda alsaydınız daha büyük getiri sağlardınız ancak kazanmak için geç kalınmış değil. Buradan da giriş yapanlar, 2024'te büyük bir kazanç sağlayacaktır" şeklinde ifade etti.

Altın sahiplerine eldeki varlıkları satmamaları, aksine korumaları ve olası yükselişlere karşı pozisyon almaları tavsiyesinde bulundu. Gelecek haftanın altın için önemli olacağını vurgulayarak yatırımcılara "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN