Amerika ve İngiltere'nin çay tartışmasına Rizeliler de katıldı! Asıl Türk çayı içsinler... Püf noktasını açıkladı

Amerika ve İngiltere'nin çay tartışmasına Rizeliler de katıldı! Asıl Türk çayı içsinler... Püf noktasını açıkladı

Amerika ve İngiltere'nin çay tartışmasına bu kez Rizeliler de dahil oldu! Bir de Türk çayını içsinler! Çayın nasıl demlenmesi gerektiğinin püf noktasını anlattı...

Rize'nin çay kültürü, dünyaca ünlü kimya profesörünün çay üzerine yaptığı tartışmalı açıklamalarıyla gündeme oturdu. Amerika'dan Michelle Francl'ın "çayın acılığını almak için tuz eklenmesi" tavsiyesi, Türk çayını içenleri şaşırttı ve Rizelilerin tepkisini çekti.

Rize Ticaret ve Çay Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Türk çayının doğallığına vurgu yaparak, çayın içine katkı maddesi konulmadığı için acılığa ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Erdoğan, yıllardır tuz, şeker, asitli içecek ve alkol kullanmadan çay tadımcıları yetiştirdiklerini dile getirdi.

İngiliz ve Amerikalı büyükelçilere seslenen Erdoğan, "İçmiş oldukları acı çayları bıraksınlar, hoş, içilebilir, kaliteli Türk çayını içsinler. Onların çayları doğru, acıdır." ifadeleriyle Türk çayının eşsiz lezzetini vurguladı.

ÇAYIN DOĞRUSUNU RİZELİLER AÇIKLADI

cay-1.jpg

Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder de dünya çay kültürüne dikkat çekerek, çaya tuz eklemenin anlamsız olduğunu belirtti. Önder, "Çayın insanlar arasında sosyalleşme aracı olarak kullanıldığının altını çizen Önder, "Bu ürünü öyle tuz katmakla, farklı ürünlerle tadımızı bozacak pozisyona düşürmesinler. Türk çayında demleme kültürü farklıdır. Çayda acılık diye bir kavram söz konusu değildir. Çayda burukluk vardır. Çayın burukluğunu azaltmak için su katarsınız sert çay yerine yumuşak içimli bir çay elde edersiniz. Dünya gelsin dünyanın en büyük bardağında dünyanın en doğal çayını ikram edelim." diyerek Türk çayının özgün tadını vurguladı.

Rizeli çay tutkunu Akın Aşık ise geleneksel damak tadını korurken, çaya tuz eklemenin alışılmadık olduğunu ve Rize'de gülünecek bir durum olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN