Ankara'da 40 milyon TL'lik sahte içki operasyonu

Ankara'da 40 milyon TL'lik sahte içki operasyonu

Ankara'da yılbaşı öncesinde yapılan sahte içki operasyonuda 40 milyon TL’lik ürün ele geçirildi. Olayda 36 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde sahte içki üretimi ve satışı yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. 17 operasyonda 36 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramada ise 27 bin 300 litre etil alkol, 8 bin litre sahte şarap, 1800 şişe kaçak -sahte içki, 350 adet sahte TADAB bandrolü, 60 adet içki yapımında kullanılabilecek aroma, 8 adet IBC tank, 3 adet alkol damıtma kazanı ve içki üretiminde kullanılan 1 adet jeneratör ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen ürünlerin yaklaşık 40 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 30'u hakkında adli ve idari işlem yapılırken, 5 şüpheliye ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış cezası verildi. 1 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, ekipler tarafından içki satışı yapan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde toplamda ise 15 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN