Ankara’nın Mamak ilçesinde bir apartman dairesinde sabah saatlerinde meydana gelen doğal gaz patlamasında bir kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, patlama nedeniyle dairede hasar oluştu.
Edinilen bilgilere göre, Mamak’ta sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle bir apartman dairesinde patlama meydana geldi. İddiaya göre gaz kaçağı sonucu gerçekleşen olayda, Z.K. isimli kişi ellerinden yaralandı. İlk müdahalesi yapılan yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"ÇAY DEMLEMEK İSTERKEN OLMUŞ"
Patlamayı duyan mahalle sakinlerinden Ercan Öztürk, “Büyük bir gürültüyle dışarı çıktık, dairede doğal gaz patlaması olduğunu gördük. İçerideki kişiyi elleri yanmış halde dışarı çıkardık. Çay demlemek isterken olmuş herhalde. Bilinçli bir durum değil” dedi.
"DOĞAL GAZ BORUSUNU KESİP ÇAKMAK ÇAKMIŞ OLABİLİR"
Z.K.’nin teyzesi Yeter İrdem ise farklı bir iddiada bulunarak, “Psikolojik sıkıntıları vardı, tedavi görüyordu. Doğal gaz borusunu kesip çakmak çakmış olabilir” ifadelerini kullandı. Patlamayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
