Ankara'da sağlık skandalı! Kopan parmak elinde kaldı: Acısına mı yansın olayın vahimliğine mi? Kapı kapı malzeme aradılar

Ankara'da sağlık skandalı! Kopan parmak elinde kaldı: Acısına mı yansın olayın vahimliğine mi? Kapı kapı malzeme aradılar

Sağlık skandallarına bir yenisi eklendi. Ankara'da iş kazası geçiren bir işçi kopan parmağını diktirmek için hastaneye gittiğinde aldığı yanıt karşısında şaşkına döndü. Kopan parmağı elinde kalan işçi kapı kapı dolaşarak yeni hastane arayışına girdi. İşte Ankara'daki skandal olayın detayları…

Ankara'da hizmet veren Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan olay herkesi şaşkına çevirdi. Askeri hastanelerdeki malzeme sıkıntısı yeniden gündeme gelirken yaşanan son olay tartışmaların fitilini ateşledi. İş kazası geçiren bir işçi kopan parmağı ile hastanenin yolunu tuttu. Ancak hastanede ameliyat ipi olmaması gerekçesiyle parmağı dikilemeyen hasta çareyi başka hastane aramakta buldu. İşte Ankara'daki skandal olayın detayları…

PARMAĞI KOPTU HASTANEYE KOŞTU

Ankara'da bir inşaatta çalışan işçi 18 Ağustos 2023 tarihinde iş kazası nedeniyle baş parmağını kaybetti. Parmağı kopan işçi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne acilden giriş yaptı. Hastaneye giden işçi duydukları karşısında şaşkına döndü. Yetkililer işçinin parmağını dikmek için gerekli ameliyat ipinin hastanede bulunmadığını söyleyince herkes şoke oldu. İşçinin ailesine bir malzeme listesi vererek kendilerinin ip bulması gerektiği belirtildi.

gulhane-hastanesi.jpg

KAPI KAPI İP ARADILAR


İşçinin ailesi ve hastane personeli medikal şirketleri, doktorları ve başka hastaneleri arayarak ip arayışı içerisine girdi. Saatler geçmesine rağmen hiçbir yerde ip bulunamazken ümitlerde gitgide azalmaya başladı. Bu sırada işçinin parmağı soğuk zincirde bekletilirken gece saat 11 civarı bir kurumdan sevindiren haber geldi. Bulunan ip ile işçinin parmağı hızlı bir şekilde dikildi.


GÜLHANE HASTANESİ'NDEN BEKLENMEDİK SKANDAL


Eski adı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi( GATA) adıyla hizmet veren Gülhane Hastanesi, Türk ordusu için kritik adreslerden biri olarak hizmet vermekteydi. 2016 yılında FETÖ mücadelesi gerekçesiyle askeri hastaneler kapatılırken GATA’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı bulunan Eğitim Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldü. Gülhane Hastanesi'nin hizmet kalitesini düşürdüğü de en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

gulhane-hastanesinde-skandal.jpg

SAĞLIK SENDİKASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan sağlık skandalının ardından sağlık sendikalarına da tepkiler çığ gibi büyüdü. Genel Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Dr. Murat Yaman, olayın buzdağının görünen kısmı olduğunu işaret ederek “Gülhane Hastanesi’nde kopan parmağı dikecek ip yoktu iddiası, sağlıkta yaşanan çöküşün en somut örneği oldu” açıklamalarında bulundu.
GATA'nın kapatılmasının büyük bir hata olduğunu ifade eden Yaman, harp cerrahisi konusunda acil müdahale edilmesi gereken göğüs, ortopedi, beyin cerrahisi, acil göz cerrahisi ve acil bakım konusunda uzmanlaşmış bir kadro ile hizmet vermekteydi ifadelerini kullandı. Yaşanan sürecin ardından Gülhane Hastanesi'nde yaşananları işaret eden Yaman, dikiş ipini arayacak hale geldiklerine ve bunun akla alınacak bir durum olmadığının altını çizdi.

gulhane-egitim-arastirma.jpg

Hastanelerdeki malzeme sıkıntısının yaygın olduğunu ifade eden Yaman, lokal anestezi nedeniyle hastanede tedavi göremeyen, ilacını alamayan hastaların Kendilerine çok fazla ulaştığını aktardı. Döviz ile birlikte katlanan fiyatların hastanelerin döner sermayesi tarafından karşılanamadığını ifade eden Yaman, “Fiyatlar dövizle katlanıyor, hastanelerin döner sermayesi bu konuda tıkanmış durumda. Yeterli alım yapılamıyor, yeterli firmalara ödeme yapılamıyor, firmalar bazen ihaleye dahi girmiyorlar. Çünkü alamayacaklarını biliyorlar. Devlet Malzeme Ofisi yeterli kaynak ayıramıyor. Çünkü tulumbada su bitti.” açıklamalarında bulundu. Murat Yaman, son yaşanan olayın ardında acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN