AnkaraKart Mobil Bilet nedir? AnkaraKart Mobil Bilet (Cep Bilet) nereden alınır?

AnkaraKart Mobil Bilet nedir? AnkaraKart Mobil Bilet (Cep Bilet) nereden alınır?

Ankara'da otobüs, raylı sistemler ve teleferik hatları ile özel toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek mobil bilet (Cep bilet) uygulaması vatandaşların hizmetine sunuldu. Peki AnkaraKart Mobil bilet nedir? AnkaraKart Mobil bilet nereden alınır? AnkaraKart Mobil bilet çeşitleri nelerdir ?Tüm detaylar haberimizde...

Ankaralılar, Şubat 2019 itibariyle cep telefonlarını bilet olarak da kullanmaya başladılar. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü; yeni sistemin kullanılacağı toplu taşıma araçlarının hangileri olduğunu açıkladı. Peki Ankarakar Mobil nedir? Hangi hatlarda ve topplu taşıma araçlarında kullanılır? Tüm detaylar haberimizde... 

ANKARAKART MOBİL BİLET (CEP BİLET) NEDİR?

AnkaraKart şehiriçi ulaşım kartı yerine geçer. EGO'ya bağlı tüm toplu taşıma araçlarındaki kart okuma cihazılarına yakınlaştırarak kullanabilir. AnkaraKart Mobil Bilet, temassız akıllı kartlar ve yine bu cihazların üst kısmında bulunan kart okuma kısmına yerleştirilen tek geçişlik manyetik biletlerden oluşur.

20-02/14/ankarakart2.jpg

ANKAKART MOBİL BİLET HANGİ ULAŞIM ARAÇLARINDA KULLANILIR?

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, otobüs, raylı sistemler ve teleferik hatları ile özel toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek mobil geçiş uygulamasını Mobil Bilet  (CEP BİLET) uygulamasının, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Ankarakart Mobil Bilet (Cep Bilet); otobüs, metro, Ankaray ve teleferiklerde kullanılabilecek.

ANKARAKART MOBİL BİLET CEP TELEFONLARINA NASIL YÜKLENİR?

Yolcular cep telefonlarındaki NFC özelliğini açarak www.ankarakart.com sitesinden uygulamayı cep telefonlarına indirecek.

Banka kartından sanal karta bakiye yüklemesi yapacaklar.

Bu işlemlerin ardından Ankaralılar, temassız kart okuma özelliği olan validatörlere cep telefonlarını yakınlaştırdıklarında sistem aktif hale gelecek ve sanal karttaki meblağdan bir binişlik bilet olan 4 TL ücreti mobil kartlardan düşülecek.

ANKARAKART MOBİL BİLET ÇEŞİTLERİ NELERDİR? NEREDEN ALINIR?

Ankarakart Mobil Bilet'in 4 çeşidi bulunmaktadır. AnkaraKart İşlem Merkezleri, AnkaraKart bayileri ve SmartBanko cihazlarından temin edilebilir. AnkaraKart çeşitleri şu şekilde:

1) TAM ANKARAKART MOBİL BİLET 

Bayilerden, Smart veya Mini Banko cihazlardan TL yükleme yaparak, Ankara’daki tüm toplu taşıma araçlarında kullanabilen ulaşım kartıdır. Tam AnkaraKart bayilerden, AnkaraKart İşlem Merkezleri ve Smart Banko’lardan temin edilebilir. AnkaraKart avantajlarından faydalanabilmek için, Tam AnkaraKart'ı aldıktan sonra Online İşlemler, Kart Tanımlama menüsünden AnkaraKart'ınızı hesaplara tanımlamak gerekecek. Tam AnkaraKart anonim bir karttır. Kartınızı online işlemler menüsünden kişiselleştirerek herhangi bir kayıp veya çalıntı durumunda bakiyenizin yeni Tam AnkaraKart'ınıza yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

2) İNDİRİMLİ ANKARAKART MOBİL BİLET

Öğrenci ve öğretmenlerin aşağıda belirtilen evraklar ile AnkaraKart İşlem Merkezleri'ne başvuru yapılarak alınan kişiselleştirilmiş kartlardır. Kişiye özel olan bu kartların başkaları tarafından kullanımı yasaktır.  AnkaraKart İşlem Merkezlerinde, indirimli kart alırken yanınızda bulunması gereken evrakların listesi şöyle:

20-02/14/ankarakart1-1581670805.jpg

ÖĞRETMENLER İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN