Anne babalar dikkat! Bakan Özer açıkladı! Çocuğunuz özel okula gidiyorsa bu kadar ödeyeceksiniz!

Anne babalar dikkat! Bakan Özer açıkladı! Çocuğunuz özel okula gidiyorsa bu kadar ödeyeceksiniz!

Çocuklarını özel okulda okutan veliler yeni yılın girmesiyle beraber okul ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Binlerce veliyi ilgilendiren konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar...

Yeni yılda en çok merak edilen konular arasında özel okullara gelecek zam da yer alıyor. Binlerce veliyi ilgilendiren konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni zamlara ilişkin bilgilendirmeyi kamuoyu ile en kısa zamanda paylaşacaklarını dile getirdi.

Bakan Özer, bu hafta içinde TEFE/TÜFE oranlarının belirlenmesiyle beraber yeni zamları paylaşacaklarını ifade ederek, "Şu anda özel eğitim kurumlarının zammının ne olacağıyla ilgili hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu değil" dedi.

Bakan Özer, ‘Vefatının 61. Yılı Hatırasına Ahmet Tevfik İleri Anma Programı’ kapsamında Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki programa katıldı. Programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özer, özel okul zamları ile alakalı da açıklamada bulundu.

"Yeni zammı kamuoyu ile paylaşacağız"

Özel okul zamlarına ilişkin olarak, geçen hafta özel eğitim kurumları temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Özer, "Buradaki amacımız sadece 2023 yılında özel eğitim kurumlarının ücretinin ne olacağıyla ilgili değildi. Yaşamış oldukları sorunları, daha iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek için çözülmesi gereken problemleri bizlere aktardılar. Biz de kanaatlerimizi kendileriyle paylaştık. İnşallah bu hafta içerisinde tüm TEFE (Toptan Eşya Fiyat Endeksi) ve TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranları belirlendikten sonra yeni oluşacak zammı tekrar özel eğitim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek, olgunlaştırarak kamuoyuna paylaşacağız. Şu anda özel eğitim kurumlarının zammının ne olacağıyla ilgili hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu değil" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN