Anne ve çocuklarından 52 gün sonra acı haber: Kimsesizler mezarlığında bulundular

Anne ve çocuklarından 52 gün sonra acı haber: Kimsesizler mezarlığında bulundular

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hatay Antakya’daki Rönesasın Rezidans’ta kayıp olan aileden anne Dalia Shayah ve çocukları Haya ve Ahmet Marvan’ın cenazeleri kimsesizler mezarlığında bulundu. Baba Muhammed’den hala bir haber yokken 52 gün sonra bulunan ailenin 12 yaşındaki kızı Haya’nın girdiği sınavda Türkiye çapında, 500 tam puan alarak birinci olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Hatay’daki 12 katlı 250 dairelik Rönesans Rezidans da yıkılan binalar arasındaydı. Çok sayıda kişiye mezar olan rezidansta birçok kişi ise kaybolmuştu. Suriyeli Shayah ailesi ise bunlardan biriydi.

ANNE VE ÇOCUKLARIN CENAZESİ KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA

Anne Dalia Shayah ve iki çocuğu Haya ve Ahmet Marvan’dan 52 gün sonra acı haber geldi. Depreme rezidasnat bulunan evlerinde yalanan anne ve çocuklarının cenazelerinin kimsesizler mezarlığında olduğu tespit edildi.

Yakınları ve akrabalarının günlerdir aradığı aileye acı haber dün verildi. Akrabalarının verdiği DNA örnekleri sonucunda anne ve çocuklarının cenazelerinin kimsesizler mezarlığında ortaya çıkması yakınlarını yasa boğdu.

TÜRKİYE ÇAPINDA 500 PUAN ALARAK 1. OLMUŞ

Baba Muhammed Shayah'tan ise hala haber alınamazken cenazesine ulaşılan 6'ncı sınıf öğrencisi Haya Shayah'ın, Türkiye çapında girdiği sınavda 500 tam puan alıp 1'inci olduğu öğrenildi.

Hala kayıp olan Muhammed Shayah'ın kardeşi İbrahim Shayah, "Ağabeyim ve ailesi, 2017 yılında oturdukları daireye kiracı olarak taşındılar. Bir süre sonra da satın almışlardı. Çok kötü bir durum yaşıyoruz. Deprem Allah'tan gelen bir şey ve çok anormal bir deprem oldu. Bina acayip bir şekilde yıkıldı. Ardından 3 gün boyunca yandı. Yakınlarımızı bulmaya çalıştık. Bu süreçte kimseden sağlıklı bilgi alamadık. Yengem ve yeğenlerimi önceki gün kimsesizler mezarlığında bulduk. Fakat ağabeyimden hala haber alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kayıp olan ağabeyinin de eğer cenazesini bulursa Mersin’ taşıyacağını söyleyen Shayah, "Çünkü, annem ve babam başta olmak üzere hiçbirimiz onların mezarlıklarını ziyaret etmek için bile olsa bir daha Hatay'a gelmek istemiyoruz. Buraya her geldiğimizde anılarımız tekrar canlanacak. Çünkü biz buraya onları görmeye geliyorduk" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN