Anneanneler, babaanneler müjde! Torununa bakanı devlet maaşa bağlıyor: Her ay 5100 TL para alabilirsiniz!

Anneanneler, babaanneler müjde! Torununa bakanı devlet maaşa bağlıyor: Her ay 5100 TL para alabilirsiniz!

Devletten torununa bakan anneannne ve babaannelere müjdeli haber geldi. Çocuklarının çalışmasından dolayı torunlarına bakmak zorunda kalan büyük ebeveynlere maaş bağlanacak. Şartları sağlayan büyükannelere 5 bin 100 lira para desteği sağlanacak. Şartları ve detaylar haberimizde

Torunlarına evde bakan anneanne ve babaannelere devletten nakit para desteği geldi. Büyükanne projesi kapsamında milyonlarca torun bakan anneanne ve babaanneler için kesenin ağzı açıldı. Bunun için en önemli şart ikamet ettiğiniz il. SGK tarafından sağlanacak olan nakit para için işte başvuru şartları...

ssk.jpg

TORUN BAKAN BÜYÜKANNELERE MAAŞ

E-devlet üzerinden çok sayıda yardım kampanyası başlayan hükümet bu kez torun bakan büyükanneler için yeni bir hizmet sundu. Aylık olarak maaşa bağlanacak olan büyükanneler, toplamda 5100 lira maaş alacak.

para1-001.jpg

HER AY MAAŞLARI DÜZENLİ YATACAK

Büyükanne projesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, torunlarına evde bakma zorunda kalan büyükannelere destek sağlıyor. Çoğu kişinin ise bu projeden haberi yok. Eğer şartları karşılıyorsanız maaşınız düzenli olarak hesabınıza yatacak.

torunmaasi.jpg

5 BİN 100 LİRA 12 AYDA YAYILACAK

SGK tarafından verilecek olan para desteği, 5.100 lira. Bu maaş aylık olarak 425 TL olarak hesaplara yatacak. 12 aylık süreyi kapsayan para desteği ile çok sayıda büyükanne maaşa bağlanacak.

para-001.jpg

Bakanlığ'ın resmi sitesinden yapılacak olan başvuru şartları şöyle;

-Türkiye vatandaşı şartını karşılamak,

- Büyükanne projesi 10 ili kapsıyor. Bunlar sırayla; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep. Bu illerde ikamet etmeniz gerekiyor.

- Çocuğun anne ve babası aynı evde ikamet ederken, babaanne ve anneanne ise belirtilen illerde ve aynı ilde yaşıyor olması gerek. - - Çocukların yaş aralığı çocuğun 0-3 yaş olmalı

- Çocukların annelerinin 18 yaşında olması ve SSK'lı bir işte çalışıyor olması ve en az 360 tam gün prim ödenmiş olmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN