AÖF bölüm değişikliği yapılabilir mi? AÖF bölüm değiştirme nasıl yapılır?

AÖF bölüm değişikliği yapılabilir mi? AÖF bölüm değiştirme nasıl yapılır?

Birçok öğrencinin tercih ettiği Açıköğretim Fakülteleri gün geçtikçe yoğun ilgi görmesiyle bölümler üzerinde ki talepler de artış göstermektedir. Bunun üzerine en çok merak edilen sorulardan birisi de Anadolu Üniversite AÖF öğrencilerinin bölüm değişikliği yapıp yapamamasıdır. AÖF bölüm değişikliği yapılır mı? İşte detaylar….

Lisans ve ön lisans öğrencilerinin sıklıkla araştırdığı konulardan olan bölüm değişikliği birçok kişinin kafasında soru işareti oluşturmaktadır. Anadolu Üniversitesi AÖF bölüm değişikliği var mı? AÖF bölüm değişikliği nasıl yapılır? 

2022 AÖF BÖLÜM DEĞİŞTİRME 

Anadolu Üniversitesi AÖF üzerinden lisans ya da ön lisans olarak eğitim gören kişilerin çeşitli şartları yerine getirmesi durumunda bölüm değiştirme hakkı vardır. Örneğin ön lisans öğrencisi DGS giriş yapması üzerine ilgili bölüm üzerinden eğitimini tamamlayabilirsen AÖF öğrencilerinin böyle bir durumu söz konusu değildir. 

AÖF BÖLÜM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR Mİ? 

AÖF öğrencilerinin merak ettiği sorulardan olan bölüm değişikliği malesef gerçekleştirilememektedir. Bölüm değişikliği yapmak isteyen bir öğrenci kaydını sildirerek yeni bir bölüme o şekilde kayıt yaptırabilir. 

AÖF bölüm değiştirme

2022 AÖF BÖLÜM DEĞİŞTİRME YÖNTEMLERİ 

AÖF üzerinde 1. Sınıf öğrencileri bölümünü sevmemiş ya da zor bulmuş olmasından kaynaklı bölüm değiştirmeye başvuru yapmaktadır. Bunun için ise yapılması gereken 2. Sınıfa geçilmeden önce kaydını sildirerek AÖF büroları üzerinden başka bir bölüme tekrardan ücret ödenerek kayıt yaptırılabilir. 

2.Ya da 3. Sınıf öğrencisi iseniz ve 4 yılı doldurmadan bölüm değişikliği yapmak istiyorsanız bu durum da biraz dişinizi sıkıp ilk 4 dönemin zorunlu derslerini verip 120 kredi ile mezun olma hakkınız vardır. Bununla beraber bağlı olunan AÖF bürosuna gidilerek ön lisans diplomasını alıp sınavsız olarak ikinci üniversite bölümlerine tekrar kayıt yaptırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN