AÖF'ten koronavirüse rağmen tartışma çıkaran yüz yüze sınav kararı

AÖF'ten koronavirüse rağmen tartışma çıkaran yüz yüze sınav kararı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri 4 Eylül tarihinde yaz okulu sınavlarına girecek. Üniversiteden yapılan açıklamada sınavın Kovid-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze yapılacağı bildirildi. Üniversitenin kararı salgına rağmen alması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Koronavirüs olan öğrencilerin sınava nasıl geleceği, sınavda nasıl bir arada tutulacağı eleştirilere neden oldu.

AÖF yaz okulu sınavlarının 4 Eylül’de yüz yüze sınav ortamında yapılması kararı alındı. Anadolu Üniversitesi sınav giriş belgesini yayınladı. Alınan karar sonrası sosyal medyada ve diğer platformlarda pandemi döneminde sınavların internet üzerinden değil de yüz yüze yapılması kararı oldukça tartışıldı.

aof-sinav.jpg

ÜNİVERSİTE GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK), üniversitelere yüz yüze eğitim üzerinden yazı gönderdi. Yazıda “Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 yaz okulu eğitiminin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması teklifleri 07.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş olup 2020-2021 yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılması uygun görülmemiştir.” açıklaması kurum tarafından yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt ve sınav tarihlerinde güncelleme yapılmıştır. Buna göre, 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarının 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılması planlanmaktadır. " denildi

SALGIN TEDBİRLERİ ALINACAK

Üniversitenin sınavları yüz yüze yapacağını açıklaması Kovid-19 geçiren ya da an itibarıyla hasta olan, temaslı öğrencilerin hangi sınav ortamında sınava alınacağı, bu öğrencilerin sınav yerlerine gelirken hangi ulaşım araçlarını kullanacakları tartışma konusu oldu.

yks-sinav-pandemi.jpeg

Anadolu Üniversitesi söz konusu tartışmalara karşılık, 2,5 milyon öğrencinin YKS, 1 milyon öğrencinin de LGS'ye katıldığına vurgu yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada, maske, mesafe ve hijyen uyarıları yapıldı. Bahsi geçen sınavlarda alınan tüm tedbirlerin AÖF Yaz Okulu sınavlarında da aynen alınarak uygulanacağı, HES kodu takibi yapılmak suretiyle koronavirüs hastası ya da temaslı öğrencilerin ayrı sınıflarda sınava tabi tutulacakları bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN