Bilim Kurulu toplanıyor! Eylül ayı için yeni tedbirler masada

Bilim Kurulu toplanıyor! Eylül ayı için yeni tedbirler masada

Yüz yüze eğitimin başlayacağı 6 Eylül öncesi, Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Milli Eğitim Bakanı Özer ve YÖK Başkanı Özvar'ın katılımıyla toplanacak. Toplantıda, yeni eğitim öğretim döneminde alınacak salgın tedbirleri değerlendirilecek. Ölüm sayısının azalmaması ve aşıya olan ilginin beklendiği kadar artmaması nedeniyle de yeni tedbirler masaya getirilecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla toplanacak.

Sağlık Bakanlığında saat 16.30'da başlayacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında 2021-2022 eğitim öğretim döneminde alınacak salgın tedbirleri değerlendirilecek.

Sağlık Bakanlığı’nda saat 16.30’da başlayacak toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde alınacak salgın tedbirleri değerlendirilecek. Toplantının ardından saat 19.00’da basın açıklaması yapılacak.

YENİ TEDBİRLER MASADA

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, toplantıda korona kaynaklı ölüm sayısının azalmaması, aşıya olan ilginin beklendiği kadar artmaması ve kış aylarıyla birlikte kapalı mekanlara girme zorunluluğu nedeniyle bir dizi yeni önlem gündeme gelecek.

Yeni kararların, eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacağı iddia ediliyor.

HANGİ ÖNERİLER VAR?

Tartışılan yeni önlemler ana hatlarıyla şöyle:

*Öneriler arasında aşı yaptırmayanlara PCR testi zorunluluğu getirilen alanların kapsamının genişletilmesi, AVM’lerin de bu kapsama alınması bulunuyor.

*Toplantılarda, kapalı mekanlar ve kamu kurumları için ‘ikili’ uygulamalar öngörülüyor.

*Dışarıya hizmet veren kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması tartışılıyor. Bunların uygulanmasında güçlükler yaşanacağını dile getirenler de oluyor.

*Parasız yapılacak PCR testlerinin, bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulmasını dile getirenler de var.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 6 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Öte yandan, Türkiye'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 6 Eylül'de başlayacak. Okullarda tüm kademelerde eğitim, haftada 5 gün ve yüz yüze olarak yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN