Arap aşiretleri desteğini çekti, Rakka ve Tabka'da 600 YPG'li terörist firar etti

Arap aşiretleri desteğini çekti, Rakka ve Tabka'da 600 YPG'li terörist firar etti

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı 9'uncu gününe girerken, bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Terör örgütü ile birlikte hareket eden bazı Arap aşiretleri YPG'den desteğini başladı. Kararın ardından Rakka ve Tabka bölgelerinde örgütün zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği iddia edildi.

Barış Pınarı Harekatı 9'uncu gününe girerken, bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fırat'ın doğusunda terör örgütü ile hareket eden bazı Arap aşiretlerinin de örgüte olan desteğini çekmeye başladığı tespit edildi.

40 TERÖRİST DE TESLİM OLDU

Hürriyet'in haberine göre, başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı, terör örgütünde moral bozukluğu ve çözülmeye neden oldu. Rakka ve Tabka bölgelerinde örgütün zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği tespit edilirken, Silahlı Kuvvetleri unsurlarına teslim olan terörist sayısı da 40'ı geçti.

Öte yandan terör örgütü PKK-YPG'nin, Haseke'de eylem yaptırarak "DEAŞ geri döndü" algısı oluşturmaya çalıştığına dair duyumlar alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN