Ardahan'da öğrenciler hastaneye kaldırıldı... 90 kişi zehirlendi

Ardahan'da öğrenciler hastaneye kaldırıldı... 90 kişi zehirlendi

Ardahan’ın Çıldır ve Hanak ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrenciler, okul yemekhanesinde yedikleri öğle yemeği sonrası gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 90 öğrencinin tedavi altına alındığı, sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Ardahan’ın Çıldır ve Hanak ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrenciler, okul yemekhanesinde yedikleri öğle yemeği sonrası gıda zehirlenmesi belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı. Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye sevk edilen yaklaşık 90 öğrenci, tedavi altına alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, öğrencilere sağlık ekiplerince hızla müdahale edildiğini ve zehirlenme şüphesinin su veya yemek kaynaklı olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını belirtti. Öğrencilerin tükettiği yemeğin içeriğinde et ve tavuk bulunmadığına dikkat çeken Uzantı, yaklaşık 600 öğrenci arasından 80 ila 90’ının zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğunu ifade etti. Tahlillerin devam ettiği ve öğrencilerin sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğu bildirildi.

Zehirlenme vakalarının kaynağı henüz belirlenemezken, öğrenciler tedbir amaçlı gözlem altına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN