Arıkan: Filistin bölgesel bir sorun değil

Arıkan: Filistin bölgesel bir sorun değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı'nda yaptığı konuşmada, Filistin meselesinin sadece bölgesel bir sorun olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu yanılgı kaybedişe dönüşmeden tüm devletler elini taşın altına koymalıdır." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı’nda yaptığı konuşmada, Filistin meselesinin yalnızca bölgesel bir sorun olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Bu yanılgı kaybedişe dönüşmeden tüm devletler harekete geçmelidir." dedi.

Bir otelde düzenlenen iftar programında konuşan Arıkan, Ramazan ayının İslam dünyasına barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Mevcut küresel sistemin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana kriz, kaos ve savaşlardan başka bir şey üretmediğini vurgulayan Arıkan, Ukrayna, Suriye, Irak ve Yemen’de yaşanan çatışmaların milyonlarca insanın hayatına mal olduğunu ifade etti.

Filistin’in, uluslararası hukukun çiğnendiği, savaş suçlarının cezasız kaldığı ve insanların açlığa mahkum edildiği en trajik örneklerden biri olduğunu söyleyen Arıkan, "İşgalin özendirildiği, inanç özgürlüğünün yok sayıldığı ve soykırımın yaptırımsız kaldığı bu süreç karşısında tüm devletler sorumluluk almalıdır." dedi.

Programda ayrıca Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Filistin'in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Jamil Muhanna da konuşma yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN