Artık köpeklerden izin alacağız! Sokak köpeklerinden korunmanın yolunu açıkladı

'Sokak hayvanları toplatılmalı mı yoksa toplatılmamalı mı' konusu ülkemizde konuşulmaya devam ediyor. Konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için gazeteci Nevşin Mengü'nün programına katılan köpek eğitmeni Çağrı Aracı'nın, köpekten izin alınması gerektiği açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Son zamanların ülkemizdeki en önemli gündem maddesi sokak hayvanları oldu. Bitlis'te sokak köpeği tarafından ısırılıp kuduz teşhisi konulan Mustafa Erçetin'in hayatını kaybetmesi halkı ikiye böldü. Bazı vatandaşlar sokak hayvanlarının toplatılması gerektiğini söylerken bazıları ise bu fikre sıcak bakmıyor.

Konu ile ilgili olarak şaşırtıcı bir ifade de gazeteci Nevşin Mengü'nün programından geldi. Mengü'nün Youtube kanalına konuk olan köpek eğitmeni Çağrı Aracı'nın sokak köpekleri hakkında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

"KÖPEKTEN İZİN ALACAĞIZ"

Köpeğin olduğu bölgeden geçerken köpekten izin alınması gerektiğini söyleyen Aracı, "Köpeğin olduğu yerden geçerken köpekten izin alacağız. İzin alma yöntemi de aynı bir köpeğin yaptığı gibi saygılı ve hareket sıraları ile konuşmadan. Yürüyoruz, bir köpek ile karşılaştık, köpeği gördüğümüz anda göz teması kurduğumuz anda olduğumuz yerde duracağız. Peki neyi bekliyoruz? Köpekten minicik bir hareket, kulağının oynaması, kafayı çevirmesi, yere bakması, gözümüzün yakalayabildiği minicik bir hareket" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2022-11-18-105935.png

"SENİ GÖRDÜM KÖPEK"

Bu hareketin köpekler ile iletişim yolu olduğunu söyleyen Aracı, "Buna köpekler ile iletişim ve hareket sırası vermek denir. Ve bu köpeğe eğer Türkçe konuşuyor olsaydık şunu demiş olduk: "Seni gördüm köpek. Sana tehdit değilim. Sen de bana tehdit değilsin. Çünkü kaçmıyorum, bağırmıyorum, sana yaklaşmıyorum, sevmeye çalışmıyorum". Bundan sonra köpeğin yapacağı o minicik hareket de şu demek: "Tamam, ben de seni gördüm. Yoluna devam edebilirsin". Sonra bu hareketi aldığımız gibi köpeğe hiç bakmadan sanki o yokmuş gibi yolumuza devam edeceğiz. Bunun nasıl çalıştığını deneyimlemenizi çok isterim" açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN