Köpekleri 'öldürün' dedi, geri adım attı: 'Şaka yaptım'

Köpekleri 'öldürün' dedi, geri adım attı: 'Şaka yaptım'

Filistin'de sokak köpeklerini öldürenlere 5,8 dolar para ödülü vereceğini söyleyen Batı Şeria'nın El Halil kentinin belediye başkanı, gelen büyük tepkilerden sonra geri adım attı. Önerinin 'şaka' olduğunu ileri süren başkan, kendisine ise fazla tepki gösterildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh'in açıklamaları başta hayvanseverlerden olmak üzere büyük tepki çekmişti. Belediye başkanı, yerel bir radyoda bölgedeki sokak köpeği sorunu ile ilgili soruya cevaben, ölü köpek başına 20 şekel (yaklaşık 5.8 dolar) vermeyi teklif etmişti.

BBC'nin haberine göre, Bunun ardından sosyal medyada birçok sokak köpeğinin öldürüldüğü ya da istismar edildiğini gösteren görüntüler paylaşılmaya başlandı.

filistin.jpg

BATI ŞERİA'NIN TEK KÖPEK BARINAĞINDAN TEPKİ

Ardından başka bir kentin belediye başkanı da kent sakinlerini tüm köpekleri vurmaya çağırdı. Batı Şeria'nın tek köpek barınağının müdürü Diana Babish, belediye başkanlarını "hayvan cinayetlerine ve işkenceye yeşil ışık yakmakla" suçlayarak kınadı. Batı Şeria'nın tek barınağının müdürü Diana Babish, önceden Beytüllahim'de bankacılık yapıyordu.

BELEDİYELER KÖPEKLERİ ZEHİRLEYEREK YA DA VURARAK ÖLDÜRÜYOR

Yerel hayvan hakları örgütleri Batı Şeria'da birkaç bin sokak köpeği olduğunu tahmin ediyor. Bölgede resmi bir hayvan koruma hizmeti bulunmuyor. Köpekler bazen bir araya gelerek sürüler halinde yiyecek arıyor ve bu yerel halkı zaman zaman rahatsız edebiliyor. Belediyeler bu şikayetler karşısında genellikle köpekleri zehirleyerek ya da vurarak öldürüyor.

Instagram'da paylaşılan bir fotoğrafa "Belediye başkanının açıklamaları sonrası El Halil'deki sokak köpekleri" yazısı eşlik ediyor.

FİLİSTİNLİLERİN İNANCINDA HAYVANLARI ÖLDÜRMEK YOKTUR

Belediyelerin bu eyleminden rahatsız olan çoğu genç bir grup Filistinli, Abu Sneineh'in açıklamalarına karşı çıkan posterler hazırlayıp astı ancak birçoğu kısa sürede yırtıldı. Hayvan hakları savunucusu Fida Cüneydi "Asıl amaç halkı ve belediyeleri eğitmek ve farkındalığı artırmak olmalı. Filistinlilerin inancında, geleneklerinde ve tarihinde bu hayvanları kötü şekilde öldürmek ya da hayvanlara işkence etmek yoktur" diyor.

BELEDİYE BAŞKANI 'ŞAKA' DEDİ

Gönüllüler sokak köpeklerini toplayıp, hali hazırda kapasitesi dolmuş olan, barınağa götürmeyi ve tıbbi kontrol sonrası sahiplendirmeyi de teklif etti. Gelen tepkiler sonrası Abu Sneinah BBC'ye yaptığı açıklamada, sözlerine "fazla tepki gösterildiğini" ve ödül açıklamasının soruna dikkat çekmeye yönelik bir "şaka" olduğunu belirtti.

Kuzeydeki Tulkarm kentinde ise belediye başkanı ödül uygulamasını devreye sokmuştu. Yerel yetkililer tepkiler sonrası kentteki köpek sayısının kontrol altında tutulması için polisle birlikte çalışacaklarını açıkladı.

HAYVANSEVERLER AŞI İSTİYOR

Filistinli hayvan hakları savunucuları, toplumda hayvanlara merhamet gösterilmesiyle ilgili bir tartışma başlamış olmasının, son açıklamaların tek iyi yanı olduğunu söylüyor. Hayvanseverler, ciddi ekonomik sıkıntıların yaşandığı Filistin'de sokak hayvanlarının aşılanması ve ıslahı için ödenek bulunması gerektiğini belirtiyor.

Filistin Hayvan Ligi adlı dernekten Lama Yahya "Sadece nüfuslarının kontrol altında tutulmasını ve insanlara daha az tehlike oluşturmalarını istiyoruz. Bu maliyetli ancak daha insani bir çözüm" diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN