Asgari ücret için yeni rakam belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: İşte o üç ihtimal…

Asgari ücret için yeni rakam belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: İşte o üç ihtimal…

Yeni yıla az bir zaman kala milyonlarca vatandaş asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merakla beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli zamlarına ilişkin kapsamlı çalışmalar yapıldığını ifade etmişti. Öte yandan aynı durumun asgari ücret için de geçerli olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda asgari ücret için yeni rakam belli oldu! Üç farklı ihtimal var…

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş yeni yılda maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Gözler asgari ücret toplantılarına ve gelecek önemli açıklamalara dikilmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. Bu kapsamda şuan ki enflasyon oranları ile üç farklı asgari ücret tahmini yapıldı. İşte zam oranına göre asgari ücret tutarları…

“KİMSEYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamların kapsamlı bir şekilde görüşüldüğünü açıklamıştı. Bunun yanı sıra "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkisini görmeye başladık, millet destek verdikçe süreç hızlanacaktır. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız" dedi.

yeni-proje.jpg

Asgari ücret, memur maaşları, en düşük emekli maaşı ile tüm emekli maaşları Ocak ayında yeniden artacak. Dolayısıyla milyonlarca vatandaş gözünü yeni yıldan önce yapılacak açıklamalara dikti. Ocak ayından sonra yeni sistemin devreye girmesi beklenirken maaş oranları da büyük merak konusu haline geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Enflasyon beklentilerine göre ücret düzenlemelerinin yeni dönemde kendini göstereceğinin sinyalini vermişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na asgari ücrete ilişkin talimatı verdi.

yeni-proje-2.jpg

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında bir araya gelecek. Asgari ücrete gelecek olan zam için 6 aylık enflasyon oranları önemli bir kriter olacak. Enflasyon rakamlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili gerekli anket çalışmalarını da göz önüne alacak.

yeni-proje-4.jpg

TAHMİNİ ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI BELLİ OLDU

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi kapsamında yıl sonu enflasyon verisinin yüzde 67,22 olması bekleniyor. Bu beklentiyle beraber TÜFE ise 1886,99 seviyelerinde olacak. Yine bu rakamlar baz alındığı takdirde;

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 39,61

Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 39,61

Ocak 2024'te toplu sözleşme zammı yüzde 15

Memur enflasyon farkı yüzde 31,70

Memur zammı ise yüzde 51,46

yeni-proje-3.jpg

ASGARİ ÜCRET İÇİN 3 FARKLI FORMÜL SÖZ KONUSU

Zam oranlarına göre asgari ücret için 3 farklı formül söz konusu. Bunlar ise şu şekilde:

Yüzde 40 zam oranı kapsamında net asgari ücret: 15.962,80

Yüzde 45 zam oranı kapsamında net asgari ücret: 16.532,90

Yüzde 50 zam oranı kapsamında net asgari ücret: 17.103,00

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN