Babacan 2023 seçimlerini değerlendirdi: Uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak

Babacan 2023 seçimlerini değerlendirdi: Uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak

Altılı masanın bir koalisyon olmadığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 seçimlerini değerlendirdi. “Tek söylemle seçime gideceğiz. Yarınlar hedefinde buluşuyoruz” diyen Babacan, “Uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak. Bu gerçekleşirse tüm dünyada demokratların umutları yeşerecek.” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 yılında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Tek söylemle seçime gideceğiz. Yarınlar hedefinde buluşuyoruz” dedi. Babacan, “Uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak. Bu gerçekleşirse tüm dünyada demokratların umutları yeşerecek” ifadelerini kullandı.

Ziyaret ettiği şehirlerde vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Babacan, “Bize ‘6’lı masayı dağıtmayın, seçime birlikte girin’ ricasında bulunuyorlar. Bu çok önemli” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden Babacan, burada yaptığı açıklamalarında, altılı masaya nasıl katıldıklarını şöyle anlattı:

“Partimizi kurduktan sonra, 74 maddelik bir anayasa çalışması yaptık. İlk olarak 2021 Ocak’ta CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundum. Anayasa değişikliğinin gerekliliğini ifade ettim. ‘İsterseniz beraber çalışalım’ dedim. Ortak bir basın toplantısı düzenledik. Ertesi hafta İYİ Parti lideri Sayın Akşener’le de görüşüldü. Sonunda 6’lı masa kuruldu. Biz parti olarak tüm çalışmalarımızı masaya koyduk. 72 başlık belirledik. Ortak bir komisyon kurduk.”

ol.png

"2012 YILINDAN BUNA ORTAK BİR ANAYASA ÇALIŞMASI YAPILAMIYORDU, BİZ YAPTIK"

Babacan Anayasa üzerinde kısa sürece uzlaşıya varmaları hakkında da şunları söyledi:

“Eylül ayında anayasa görüşüldü. Bu yeni bir anayasa değil. Mevcut anayasadaki değişiklikleri içeriyor. 84 maddede değişiklik var. Ancak masanın temsil gücü çok önemli. Masa mutabakata vardığı anda toplumun geniş kesiminin desteğini alabilir. Gerekirse de üzerinde değişiklikler yapılabilir. Bizim çalışmalarımız da 6’lı masada metne girdi. 2012 yılından buna ortak bir anayasa çalışması yapılamıyordu, biz yaptık.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ UZLAŞI ANLAYIŞI VE DEMOKRASİ KAZANACAK"

“Önümüzdeki seçimleri uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak. Bu seçimlerde demokrasi kazanınca tüm dünyadaki demokratların umutları yeşerecek. Çünkü popülist otokratlar, demokrasiyi savunanların umudunu kırıyor. Seçimi değil, Türkiye’yi kazanmalıyız. Türkiye’yi yönetmekte başarılı olamazsak kötü olur” diyen Babacan, altılı masanın önemine dikkati çekti. Ziyaret ettiği kentlerde yurttaşın sıkıntısını dinleyen Babacan, “Bize ‘6’lı masayı dağıtmayın, seçime birlikte girin’ ricasında bulunuyorlar. Bu çok önemli” diye konuştu.

“ORTAK ADAY, İTTİFAK VE VEYA SEÇİM İŞBİRLİĞİ MODALİTELERİ ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ"

Seçimler hakkında da konuşan Babacan, şunları kaydetti:

“Ortak aday, ittifak ve veya seçim işbirliği modaliteleri üzerine çalışacağız. Bu ne demek? “DEVA olarak biz 41 ilde seçime gireceğiz” dedik. Diğer illerde partilerle nasıl işbirliği yapabiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü milletvekili sayısını da maksimumda oluşturmak zorundayız. Diğer illerde 6’lı masa ortak hareket ederse daha fazla milletvekili çıkarabilir. Simülasyonlar yapıyoruz, başka partiler de simülasyonlar yapıyor. Çalışmaların bitmesi sonunda ittifak için hazırız demektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN