Babacan 'Aylar önce uyarmıştım' diyerek paylaştı: Peynirin fiyatı el yakıyorsa tek sorumlusu Beştepe

Babacan 'Aylar önce uyarmıştım' diyerek paylaştı: Peynirin fiyatı el yakıyorsa tek sorumlusu Beştepe

DEVA Partisi lideri Babacan, sosyal medya hesabından 12 Ekim'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasını 'Aylar önce uyarmıştım' diyerek paylaştı. Babacan, "Bugün peynirin, yoğurdun fiyatı el yakıyorsa tek sorumlusu var: Beştepe." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında iktidarı eleştirdi. 12 Ekim'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasını videolu olarak paylaşan Babacan, "Aylar evvel uyarmıştı. Bugün peynirin, yoğurdun fiyatı el yakıyorsa tek sorumlusu var: Beştepe" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle;

"BU ÜLKEYİ TANIMIYORLAR"

"Süt ve süt ürünlerinin daha da pahalanacağı bir döneme giriyoruz. Süt sadece süt değil biliyorsunuz. Soframızdaki peynir demek, yoğurt demek. Bunların hepsinin fiyatı arttı, artacak. Hükümeti uyarmıştım. Çiğ sütün litresinin en az 9 liraya yükseltilmesi gerektiğini ve yem maliyetinin de tam yarısını devlet tarafından karşılanması gerektiğini söylemiştim. Aksi takdirde "Peynir bulamayız, yoğurdu parayla bile alamayız. Çocuklarımıza sabah bir bardak süt içiremeyiz" demiştim. Çünkü Beştepe'nin aklıevvelleri, üreticinin tüm maliyeti artarken süt fiyatını baskılamaya çalıştılar. Akılalmaz bir şekilde, "Süt fiyatını artırmayalım ki yem fiyatı da artmasın" dediler. Hesaba bakın yahu. Yani inanın bu ülkeyi tanımıyorlar bunlar, bilmiyorlar. Bu ülkenin, şöyle on tane süt üreticisini çağır, konuş sana sorunu da söyleyecektir, çözümü de. İnsanlar, içleri kan ağlayarak her gün emek verdikleri ineklerini kesime göndermek zorunda kalıyor.

"FİYATLARIN ARTIŞINDAN SİZ SORUMLUSUNUZ"

Bizi dinlemediler de ne oldu? Şimdi Ulusal Süt Konseyi'ni de dinleyen yok arkadaşlar. Süt, şuan da artık kontrolsüz bir şekilde dokuz lira otuz kuruş gibi zaten piyasada açık artırmayla oluşmuş durumda. İnekler kesildikçe, süt veren hayvanların sayısı azaldıkça süt kıtlaştıkça artık bunun fiyatı artmaya mahkum. Beştepe'ye sesleniyorum, üretimi teşvik etmediğiniz, maliyetleri patlattığınız için çocuklarımız artık önümüzdeki aylarda süt içemeyecek, daha az süt tüketmek zorunda kalacak. Saçma sapan tezleriniz ve inatlarınız yüzünden hayvanlar kesime gönderildiği için insanlar yoğurt, peynir yiyemeyecek. Maliyetlerdeki artıştan da fiyatların artışından da siz sorumlusunuz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN