Babacan'dan iktidara asgari ücret tepkisi: Elinizi tutan mı var?

Babacan'dan iktidara asgari ücret tepkisi: Elinizi tutan mı var?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf ile Sosyal Politikalar Eylem Planı'nın ikincisini kamuoyu ile paylaştı. Babacan, asgari ücret rakamının belirlenmesine az bir süre kalmışken iktidara seslendi. İktidarın, üç aydır asgari ücreti artıracağını söylediğini dile getiren Babacan, "E artırın. Elinizi tutan mı var?" diye sordu.

Asgari ücrette son düzlüğe giriliyor. Milyonlarca insan 7 Aralık ve 14 Aralık'ta bakanlık nezdinde gerçekleştirilecek olan toplantıdan çıkan sonucu bekliyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf ile Sosyal Politikalar Eylem Planı Toplantısında konuştu. Babacan, AK Parti hükümetine asgari ücret konusu için seslendi. Aylardır asgari ücretin artırılamamasına tepki gösteren Babacan, hükümete, "Elinizi tutan mı var" dedi.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sorunların çözümlerini detaylarıyla çalışıp ‘eylem planları’ ile ortaya koyan ilk partiyiz. Gurur duyuyoruz.

17 nolu eylem planımız 3 nolu eylem planımızın 2. cildi aslında. Mesele sosyal politikalar olunca 1 yılda bile dünya kadar yeni sorun ortaya çıkmış. Bu yüzden çalışıp, biriken sorunların çözümünü ikinci bir cilt yayınlayarak açıklıyoruz.

Neredeyse ortalama ücret haline gelen asgari ücret açlık sınırının altında. Yoksulluk sınırı, asgari ücretin 4,5 katını aştı. Zaten parası olan kişilere 85 milyonun vergisiyle faiz ve kur farkı ödenerek adeta yoksuldan alıp zengine dağıtan bir sistem inşa edildi.

"KOSKOCA ÜLKE SURVIVOR SETİNE DÖNDÜ"

Koskoca ülke Survivor setine döndü. Herkes üç kuruşluk kazancıyla, sabahtan akşama, akşamdan sabaha kadar durmadan çalışarak hayatta kalmaya çalışıyor.

650 milyarı; 85 milyondan küçük küçük, vergi diye topluyor. Heybeye dolduruyor. O heybeyi olduğu gibi zaten parası olana veriyor. Bu ülkede orta direk diye bir şey kalır mı?

İstanbul'dan Ankara'ya dönerken bir tır şoförü, 65-70 yaşlarında. '4.500 lira emekli maaşı alıyorum, tır şoförlüğü yapmasam geçinmem mümkün değil' dedi. Emekli bir vatandaşımız o yaşta yollarda direksiyon sallayarak hayatta kalmaya çalışıyor. Nerede sosyal devlet?

Fakirden alıp zengine veriyorlar. Bu ülkede mutlak yoksulluğu sıfırlamak boynumuzun borcu.

Bugünkü eylem planımınız; 3 nolu Elem Planı'nının devam. Yoksullaşan halkı kendine bağımlı kılmaya çalışan, vatandaşın başını kaldırmasına bile imkan vermeyen bu ortamdan siyasi nema elde etmek isteyenlerle mücadele ediyoruz. 85 milyonu geçim derdine sürükleyen bu otoriter ittifakla mücadele ediyoruz.

Ülkemize sayısız hizmetlerde bulunduk. En önemlilerinden biri mutlak yoksulluğu sıfırlamamızdı. Biz, bu büyük utanca son verdik. Bugün ne yazık ki mutlak yoksulluk yeniden geldi. Akşam yemeklerinden et, sabah kahvaltılarından peynir eksildi.

En temel ilaçların bile olmadığı ilaç piyasasına döndü ülke. İlaç yok. Sayın Erdoğan, bu vatandaş niye ilaca ulaşamıyor? Alanınız ekonomi çünkü. Niye bu ülke yokluk ülkesine geldi.

YAŞLI HAKLARI SÖZLEŞMESİ

Dünya Yaşlı Hakları Sözleşmesi'nin hazırlanması ile ilgili süreci başlatıyorum. Çünkü gün gelecek herkes yaşlanacak.

Yoksullaşan halkı kendine bağımlı kılmaya çalışan, vatandaşın başını kaldırmasına bile imkan vermeyen bu ortamdan siyasi nema elde etmek isteyenlerle mücadele ediyoruz. 85 milyonu geçim derdine sürükleyen bu otoriter ittifakla mücadele ediyoruz.

İktidar değişirse sosyal yardımlar kesilir’ diyorlar. Yok böyle bir şey. Bu, iktidarın en büyük yalanıdır ve ben bunu afişe ediyorum. Yapılan yardımlara, kazanılmış haklara göz dikecek hiç kimseye biz geçit vermeyiz. DEVA Partisi buna hiçbir zaman müsaade etmez.Her haneye bir sosyal hizmet uzmanı atayacağız. Eve giren parayla eve girmesi gereken parayı karşılaştıracak.

Gelir yetersizse, farkı devlet kapatacak. Hiç kimsenin parti üyeliğine, kimliğine, şusuna busuna bakmayacağız.

Bizim için en önemlisi insanımızın devlet yardımına, desteğine ihtiyaçları olmadan; kendi imkanlarıyla, kendi çalışmalarıyla, kendi gelirleriyle ayakta durabilmeleri. Bizim asıl hedefimiz ülkeyi böyle bir refah noktasına ulaştırmak.

Parayı pula çevirdikleri için asgari ücretle ilgili ne söylesek ay sonuna kadar eriyecek. Neden bekliyorsunuz? Yapacaksanız şimdi yapın.

"ELİNİZİ TUTAN MI VAR?"

3 aydır 'Asgari ücreti artıracağız, artıracağız'. E artırın. Elinizi tutan mı var?"

Özgür ve zengin Türkiye’nin yolu, sosyal adaleti sağlamaktan geçiyor. Sosyal adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. ‘Yardım eden değil, yardımcı olan devlet’ anlayışıyla hareket edeceğiz. Dev bir kadro ile göreve hazırız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN